RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Ученици и учители от Германия гостуват на СОУ „Д-р Петър Берон”

Пазарджик Училище     Петнадесет ученици и шестима учители от Германия, Белгия и Финландия пристигнаха вчера (21.10.2013 г.) в СОУ „Д-р Петър Берон”. Визитата е част от реализацията на проекта „Тийнейджърски пътеводител на моя регион” от Секторна програма „Коменски” към Центъра за развитие на човешките ресурси. 
    След традиционното българско посрещане с хляб и сол гостите разгледаха училището и с интерес се заеха с опознаването на особеностите на образователния процес в България. Възпитаниците на СОУ „Д-р Петър Берон” пък изразиха своето гостоприемство с радостно настроение и вълнение заради предстоящите пет различни учебни дни.
    В следобедните часове учениците имаха възможността да се насладят на красивата и уютна българска есен, докато се разхождаха в Острова и споделяха впечатления от досегашните пътувания, свързани с проекта. Настоящата среща между тях е трета поред, през миналата учебна година имаше две колективни посещения – на гр. Фленсбург (Германия) и гр. Тампере (Финландия), където децата имаха различни творчески занимания, свързани с музика и живопис. Темата в България пък е „Традиционни танци”, така че всички ще се постараят да усвоят разнообразните ритми на страните участнички.
    За да се докоснат отблизо до българския начин на живот, учениците са настанени в пазарджишки семейства, а впечатления от самобитната ни култура и знания за историческото ни минало ще добият, посещавайки музеи и забележителности в града и в околността. Както показва самото заглавие на международния проект – „Тийнейджърски пътеводител на моя регион”, младежите трябва да посетят любимите места на своите връстници и да усвоят характерния бит на посетения район.
    В своето приветствено слово към чужденците директорът на училището – г-жа Станка Пашова изрази увереността си в многостранната полезност на новосъздадените приятелства и сърдечно пожела на гостите прекрасни преживявания, за да отнесат със себе си красиви спомени за нашия град и за България.


Тази страница е видяна: 1230

 Публикувано от: pamedia на вторник 22 октомври 2013 - 18:08:56

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ученици от СОУ „Д-р П. Берон” ще разработят пътеводител на своя регион съвместно с връстници от Германия, Белгия и Финландия
Ученици от СОУ „Д-р Петър Берон” изживяха вълнуващи дни в Сърцето на Европа
Великденски концерт на СОУ „Д-р Петър Берон”
За патронния празник на СОУ „Д-р Петър Берон”
Празник на здравето в СОУ „Д-р Петър Берон“
Празникът на свободата в СОУ „Д-р Петър Берон”
Благотворителна инициатива на учениците от СОУ „Д-р Петър Берон“
И в СОУ „Д-р Петър Берон” - Празник на пътната безопасност
Отново признание за учениците на СОУ „Д-р Петър Берон”
В СОУ „Д-р Петър Берон“ гостува режисьорът Искрен Красимиров

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5223 сек., 0.4413 от тях за заявки.