pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Чуждестранните ученици се запознаха с технологията на пречиствателната станция и посетиха пазарджишки предприятия
pamedia , сряда 13 ноември 2013 - 17:08:29 // коментари: 0

Зорница Радев
30-те ученици и  учители от Турция, Испания, Италия, Латвия, Полша, Чехия и Румъния, които гостуват на Гимназията по икономика в Пазарджик, се запознаха с технологията за пречистване на отпадъчните  води в Пазарджик и разгледаха две промишлени предприятия.

Гостите разгледаха поточна линия за производство на хартия, велпапе и опаковки в най-голямото предприятие от този род на територията на общината-„Дуропак Тракия“АД, запознаха се с технологията на фирма „Зорница-Илия Радев“, която е специализирана в производството на пластмасови бутилки и разгледаха пречиствателната станция на град Пазарджик. Програмата продължава с посещение в мелнично-фуражния комплекс „ИСАВ-1“ЕООД в гр. Септември.
Инициативата е в рамките на проекта „Екоидеи, екограждани“  по секторна програма“Коменски“ от програмата „Учене през целия живот“ на ЕС. Партньор от българска страна по проекта е Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик.
trakia_papir_u4.jpgВ последния ден от визитата всички участници в проекта ще представят презентация по темата “Звуково замърсяване“. Гостите и техните домакини от Гимназията по икономика ще направят транспарант с логото и името на проекта, който ще бъде спуснат от фасадата на училището. Предвижда се още пазарджишките икономисти да изнесат урок пред своите съученици по български народни танци. В петък директорът на Гимназията по икономика, Таня Благова ще връчи на децата и техните преподаватели сертификати за посещението им в България.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 509Време за изпълнение: 0.3464 сек., 0.2965 от тях за заявки.