RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Над 200 физически лица и десетки фирми са подали заявления за освобождаване от такса отпадъци за неползвани имоти, преди да е приета наредбата

Към момента са подадени над 200 декларации от физически лица и няколко десетки от фирми, въпреки че формулярът не е утвърден. Това съобщи финансистът на общината Георги Гайдаров по време на дебатите за изменията в Наредбата, с които се освобождават задължените лица от такса битови отпадъци за неползваните имоти.
Той декларира ангажимента на администрацията да продължи да приема заявления и след като влязат в сила промените, заявителите да бъдат поканени,  да подпишат утвърдената форма на декларация. Отговорът му бе по повод предложението на общинския съветник от Коалиция на предприемачите Евтим Янев за удължаване срока за подаване на декларациите до края на февруари. Гайдаров бе категоричен, че то е законово невъзможно и срокът остана до края на годината.
Не бе прието и предложението на Илко Савов от групата на БСП за годишно отчитане на минималните прагове на потребена ел. енергия и вода, въз основа на които се счита дали един имот е неизползваем. Така месечните минимални прагове, които останаха са : показанията на електромерите да не отчитат повече от 50 KW/h, а водомерите 1куб./м.
Председателят на групата на ГЕРБ Тодор Георгиев призова гражданите и фирмите да използват оставащите дни до Нова година , за да подадат декларации и успеят да ползват облекчението още от следващата година.
Въпреки острата реакция на Евтим Янев за противоречащо на ЗМДТ  изключване на фирмите от освобождаването от такса  за незастроени имоти, текстът остана във вида от предложението на кмета Тодор Попов:  "незастроени нежилищни имоти на гражданите в районите на обслужване".Тази страница е видяна: 1034

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 19 декември 2013 - 17:04:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Увеличението за такса смет ще е само за имотите на физически лица
Глоби за кметове, фирми и физически лица след проверки на РИОСВ – Пазарджик
РИОСВ-Пазарджик санкционира 11 фирми и две физически лица за нарушения на екологичното законодателство, през март и април
За неизползвани имоти да не се дължи такса за отпадъци, предлага общински съветник от ГЕРБ
В Пазарджик отпада такса "Битови отпадъци" за имоти, които не се използват
Осем двойки са подали заявления в Комисията „Ин витро” за финансово подпомагане
За платени доходи на физически лица се подават данни в НАП до 15 март
Само петима студенти са подали заявления по стажантската програма. Срокът е до 15 август
До края на месеца НАП приема коригираща декларация за доходите на физически и юридически лица
До края на октомври се приемат заявления за отопление. До момента над 9200 социално слаби са подали документиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5789 сек., 0.4991 от тях за заявки.