RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
За второ дете месечната помощ вече е 50 лв

От 35 на 50 лева се увеличава размерът на месечните помощи за второ дете от януари тази година, съобщиха от Регионалната дирекция за социално подпомагане в Пазарджик. За първо, трето и всяко следващо родено дете, родителите ще получават по 35 лева, съгласно приетия Закон за държавния бюджет за 2014 година, уточни директорът на дирекцията Цветелина Арапова-Чавдарова.
При едновременно раждане от майката на две и повече деца, помощта е увеличена от 52.50 лв. на 75 лв. за всяко дете. Остава изискването за подоходен критерий при отпускане на помощта, като средномесечният доход на член от семейството  е 350 лв..
Промяна има и при изплащането на детските за децата с увреждане, като от 2014 година те ще получават по 100 лева, вместо по 70 лева, както до сега. От 217 на 240 лева е увеличена и месечната добавка за деца с трайни уреждания, независимо от дохода на семейството. 
Размерът на еднократната помощ за живородено дете се запазва и през тази година и за първо дете е 250 лева, за второ 600 лева, а за трето и всяко следващо – 200 лева. За 2014 година размерът на другите помощи по Закона за семейните помощи за деца се запазва.
По действащите към момента молби-декларации ще бъде извършена проверка на поредността на децата и ще се издат нови заповеди за именение на размера на помощта, считано от 1.01.2014 г.


Тази страница е видяна: 1385

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 09 януари 2014 - 14:57:27

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
С базар в помощ на болно дете ще завърши седмицата по предприемачество в ОДЗ „Калина Малина“
358 вече са одобрени за еднократна помощ
Комисията по образование прие вече всяко дете да може да се обучава вкъщи 
Над 9 хиляди вече са одобрени за целева помощ за отопление
Сборникът със стихове и проза на ученици от ОУ "Проф. Ив. Батаклиев" "Изкуството да бъдеш талантлив" вече има и второ издание
Второ леко земетресение в Пазарджишко
Второ помещение за пенсионерски клуб №5
Второ денощие без починали с COVID-19, 53 са новозаразените
Предстои второ пръскане срещу комарите в Пазарджик
Второ издание на безплатната академия за програмиране и уеб дизайн „Коудспот“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5472 сек., 0.4661 от тях за заявки.