pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Галерия „Ст. Доспевски“ отбелязва 110 години от рождението на Стоян Василев
pamedia , четвъртък 20 февруари 2014 - 12:38:43 // коментари: 0


Плакат изложба Стоян Василев, Художествена галерия „Станилав Доспевски“ ще извади от колекцията си платна на Стоян Василев и ще открие в четвъртък, 20 февруари, от 18 часа  „Из колекцията ... уместна, навременна и радостна изложба“, с която ще отбележи  110 години от рождението на художника, дарил на галерията около 3 хиляди свои творби.
Експозицията ще включва както показвани, така и непоказани досега творби; от най-малкия, до най-големия формат, застъпен в колекция „Стоян Василев”, съобщиха организаторите. Ще преобладава пейзажа – от романтично Търново до екзотичната Александрия; сезоните ще се сменят – от зима до лято, а колорита ще е все така звучен; ще има и два портрета – „Мама” и „Автопортрет”, както и един натюрморт; живописната техника ще е маслената живопис от „живи” импресионистични мазки, но няма да липсват и „укротени” пастелни щрихи, и акварелни скици – „пътеписи”.
Всички тези творби ще изпълнят І зала на галерията, но тъй като тя е недостатъчна да събере цялата колекция от творби на Стоян Василев, на откриването ще бъде представена презентация с богатството, завещано ни от художника с думите: „за обществото и идните поколения, които биха се интересували от мене и моето творчество”.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1074Време за изпълнение: 0.5972 сек., 0.5240 от тях за заявки.