RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Празникът на свободата в СОУ „Д-р Петър Берон”

Пазарджик СОУ     „Да, на световната карта Тя е съвсем малка, но... в сърцата ни е безгранична!” – тези думи за родината, изречени в навечерието на Националния празник, се превърнаха в мото на тържественото му отбелязване в СОУ „Д-р Петър Берон”. И тъй като това е един от дните в официалния ни календар, за които от особено значение е именно приемствеността – на идеалите, на родолюбието, на почитта към героите, в празника взеха участие деца на различна възраст.
    В присъствието на родители и много гости учениците от VIБ и IIБ клас обърнаха поглед към миналото, за да оценят стойността на 136-годишната българска свобода и да осъществят на практика предаването и приемането на родните ценности по пътя към желаното по-добро бъдеще. Артистичните умения на децата успяха да отправят предизвикателство към публиката за възраждането на народната памет сред дребнавите изкушения на ежедневието.
    Задачата си – да разкрият пред следващите поколения дълбокото нравствено значение на традицията и едновременно с това да я превърнат в нещо занимателно и любимо, екипът от учители, подготвили необичайния „урок” – А. Пашова, Т. Пеева и В. Атанасова – определиха като отговорна, но и изключително удовлетворяваща. „Днес урокът по история е задължителен, но недостатъчен. Обществените приоритети се изменят заедно с реалността и не е лесно да се обясни на съвременното дете духовното измерение на историческите събития. Достъпни за съзнанието му може да ги направи силата Пазарджик СОУ на изкуството. Независимо от възрастта си, човекът има вродената способност да съпреживява чрез литературата и музиката и ние не бива да забравяме този ефективен метод в образователния процес, защото древната мъдрост гласи: „Разкажи ми и ще забравя, покажи ми и ще запомня, накарай ме да участвам и ще разбера.” – споделиха преподавателите от пазарджишкото училище.
    Думите им бяха потвърдени от патоса, с който второкласниците и шестокласниците изразиха своята обич и преклонение пред България – „...малка държава, но огромна Вселена от спомени, дела и мечти.”

Станка Пашова
Тази страница е видяна: 1289

 Публикувано от: pamedia на понеделник 03 март 2014 - 10:06:23

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Великденски концерт на СОУ „Д-р Петър Берон”
За патронния празник на СОУ „Д-р Петър Берон”
Празник на здравето в СОУ „Д-р Петър Берон“
Благотворителна инициатива на учениците от СОУ „Д-р Петър Берон“
И в СОУ „Д-р Петър Берон” - Празник на пътната безопасност
Отново признание за учениците на СОУ „Д-р Петър Берон”
В СОУ „Д-р Петър Берон“ гостува режисьорът Искрен Красимиров
Инициатива на малките предприемачи от СОУ „Д-р Петър Берон”- гр. Пазарджик
Правнукът на Христо Ботев гостува на СОУ „Д-р Петър Берон”
Първа награда за малките актьори от СОУ „Д-р Петър Берон”

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5781 сек., 0.4951 от тях за заявки.