RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Областният каза „Да“ на отделянето на Сърница от Велинград

СърницаОбластният управител на Пазарджик подкрепя искането на кмета на град Сърница за отделянето му от Велинград в отделна община заедно със селата Медени поляни и Побит камък. Положителното становище е изпратено до Министерски съвет.

Първото искане за такова отделяне датира от 1997 година, когато според нормативната уредба, за да се отдели дадено населено място в община, то е трябвало да наброява 4 хиляди души. Сегашното изискване е за население минимум 6 хиляди души. В момента населението на Сърница наброява 5200 души, но е приложимо изискването от 1997 година, разясни областният управител Иван Йорданов. Според него създаването на нова община с център гр. Сърница е една реална възможност за подобряване на административното обслужване и за по-пълното и качествено решаване на проблемите на местното население. Като нерешени в момента той посочи снегопочистването, сметопочистването и осигуряването на Бърза помощ.
Град Сърница покрива и останалите условия за създаване на нова община -  градът се явява традиционен обединяващ център с изградена социална и техническа инфраструктура, осигуряваща  обслужването на трите населени места, посочи Иван Йорданов. Освен това част от учениците от основните училища в селата Медени поляни и Побит камък продължават обучението си в СОУ „Св.св. Кирил и Методий" в гр. Сърница. Градът има банково обслужване, Здравна служба, Младежки дом, интернет клубове и др., наличната пътна инфраструктура между населените места  осигурява връзката. Според областния управител в кадрово отношение Сърница няма да има проблем, за да обезпечи администрацията си с обучени кадри. 


Тази страница е видяна: 931

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 13 март 2014 - 15:30:52

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областният предупреди Община Велинград да чисти през зимата пътя до Сърница
ГЕРБ е алтернатива на ДПС и ДОСТ,стигаме до сърцата на хората - не използваме натиск, каза ЦВ. Цветанов в Сърница, откъдето започна рейдът му в Пазарджишко
Решения за атракционно влакче в Сърница и ПУП в Ракитово спря областният управител
Областният управител върна за ново обсъждане решения на общинските съвети в Белово, Батак, Септември, Панагюрище и Сърница
В Брацигово, Сърница, Велинград и Панагюрище – без жалби за изборите
Местният парламент на община Велинград се изнася в Сърница
С подкрепление от Велинград инспекторът на Сърница арестува 36-годишен
400 хиляди лева за частичен ремонт на пътя Велинград-Сърница
Във Велинград и Сърница са задържаните този уикенд пияни шофьори
В Сърница поискаха от областния управител спешен ремонт на републиканския път до ВелинградТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5075 сек., 0.4278 от тях за заявки.