RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Пет решения на Общински съвети върна областният управител

Областен управителОт началото на годината до март 2014 год областният управител на Пазарджик Иван Йорданов е върнал със свои заповеди като незаконосъобразни за ново обсъждане 5 решения на Общинските съвети  в Белово, Пещера Велинград и Ракитово.
Върнатото решение на ОбС- Белово касае намаляването на първоначалните тръжни цени на няколко имота – частна общинска собственост, находящи се в землището на с. Момина Клисура. Решението е прието при липса на мотиви и липса на данъчни и пазарни оценки, което прави невъзможна преценката дали в случая определените тръжни цени са по-високи от данъчните, посочи Иван Йорданов.

За върнатите две решения на ОбС-Пещера Областният управител посочи, че основните нарушения, допуснати от Общинския съвет са неправилно приложение на материалния закон. Общинският съвет е учредил право на преминаване, а в действителност е трябвало да учреди право на прокарване на отклонения от общи мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура.
Велинградският общински съвет не е спазил предвидената в Закона за нормативните актове процедура по приемането на общинска наредба, затова е върнато едно негово решение, а в Ракитово са нарушили Закона за пчеларството, който предвижда учредяване право на ползване без търг или конкурс на земеделски земи и горски територии за устройване на постоянни пчелини с над 10 пчелни семейства.
Всички върнати решения са преразгледани от съответния общински съвет при съобразяване с мотивите, изложени от Областния управител, посочи Иван Йорданов на днешната си пресконференция.Тази страница е видяна: 1140

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 13 март 2014 - 16:54:38

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областният управител върна за ново обсъждане решения на общинските съвети в Пазарджик и Ракитово
Областният управител върна за ново обсъждане незаконосъобразни решения на общинските съвети в Септември и Ракитово
Областният управител върна за ново обсъждане решения на общинските съвети в Белово, Батак, Септември, Панагюрище и Сърница
Областният върна 14 решения на ОбС Септември
Областният свиква първите три от новоизбраните общински съвети
На първата си пресконференция областният управител ще съобщи за върнати решения на ОбС
Решения за атракционно влакче в Сърница и ПУП в Ракитово спря областният управител
Областният управител на Пазарджик върна за ново обсъждане решенията за сметката за отпадъците и общинската стратегия за социалните услуги
Областният върна 1470 лв, а заместниците му – по 1070 лв
Областният върна за ново разглеждане решение на беловските съветници за преобразуване на собственостТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.0218 сек., 0.9418 от тях за заявки.