pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Ученикът от XII клас на СОУ „Г.Бенковски“ Янислав Кълвачев е създателят на „Пазарджик за вас“
pamedia , петък 14 март 2014 - 18:19:25 // коментари: 0


pzzavas.jpgПрез последните няколко дни сайт за Пазарджик с уникални фотоси на Никола Колев събира погледите в интернет пространството. Сайтът е дело на Янислав Кълвачев - ученик от 12-ти клас в СОУ „Георги Бенковски“. И съвсем не е случаен интересът към него – с този си проект Янислав е получил максималния брой 100 точки на областния кръг на олимпиадата по информационни технологии. Проектът му е оценен високо не само от журито, но и от обществеността на Пазарджик.
"Пазарджик за вас" вече привлече вниманието на гостите, гражданите и учениците на град Пазарджик. „Той има за цел да бъде полезен за всички посетители на града, като информира за неговата история, забележителности, институции и подпомага информацията със снимков материал. Галериите дават възможност да погледнем Пазарджик по един различен начин с фотографиите на директора на основното училище в Паталеница г-н Никола Колев“, заяви за Памедия Янислав Кълвачев.
Специално внимание е обърнато на институциите, на тяхната работа и на възможността за контакт с тях.
Работата по сайта е продължила около месец, като Янислав е разчитал на помощта на ръководителя по проекта Лилия Чаушева, старши учител по информатика и информационни технологии и на по-големия си брат Лъчезар Кълвачев.
„Идеята за сайта възникна, поради това, че нашият град има с какво да се гордее и какво да покажем от него, също така и да бъде полезен на всички. Планирам да продължа да доизграждам и да доразвивам сайта. Срещнах се с кметът Тодор Попов и лично ме покани да представя сайта си пред Общинския съвет“, сподели още Янислав Кълвачев.
„Пазарджик за вас“ е изграден чрез html, css и javascript. Това не е първият му успешен проект. Янислав е създател и на сайта на училището, направен чрез система за управление с отворен код, написана на PHP. Повече от ясно е, че той е от учениците, които не се колебаят с какво ще продължат да се занимават и в коя сфера да се обучават. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1888Време за изпълнение: 0.5280 сек., 0.4521 от тях за заявки.