RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
logo_elina.jpg
ИЛ КОЗМЕТИКС БЪЛГАРИЯ
==
 търси да назначи
в с. Гара Елин Пелин, оператори опаковъчна линия.
==
Отлично възнаграждение, работа на смени, осигурен транспорт.
==
 тел. 0887/ 420 180;
          0884/ 530 777  


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
За патронния празник на СОУ „Д-р Петър Берон”

Пазарджик СОУ Възпитаниците на СОУ „Д-р Петър Берон” – гр. Пазарджик посветиха тържествен концерт на 215-тата годишнина от рождението на своя патрон. Събитието се проведе в зала „Маестро Георги Атанасов” в една от първите пролетни вечери (21.03.2014 г.) и успя да пробуди добрите мисли чрез слънчевата надежда, струяща от сценичните изпълнения.

Литературно-музикалната програма завладя публиката с лиризма на словесните послания и с ритъма на песните и танците. Малките артисти бяха силно аплодирани заради своите таланти и заради гордостта, с която се самоопределиха като достойни следовници на възрожденеца, сочен още от съвременниците си за „велик мъж и похвала на целия наш народ”.

Празникът бе мотивиран от още един светъл повод – през настоящата година се отбелязва и 190-годишнина от издаването на „Рибния буквар”. Това значимо творение на гениалния просветител поставя две озаряващи начала в историята на българското образование: първото е личностно – с него започва разностранната дейност на книжовника, чиято фигура на учен, занимаващ се едновременно с точни и с хуманитарни науки, няма прецедент в духовното поле на Възраждането; второто начало е с обществена измеримост – „Буквар с различни поучения” е онзи необходим импулс за българското светско Пазарджик СОУ образование през XIX век, който се превръща в символен образ на напредъка. На тези стълбове на националното ни самосъзнание и на безусловната им устойчивост дори и в днешното лутащо се време акцентираха в приветствените си слова директорът на училището – г-жа Станка Пашова, и г-жа Пенка Нанева – старши експерт по ОСО в РИО Пазарджик.

От сцената прозвуча и текстът на поздравителен адрес, изпратен до ръководството, всички учители и ученици на СОУ „Д-р Петър Берон” от проф. Анелия Клисарова – Министър на образованието и науката, той съдържаше пожелания за здраве, нестихващ ентусиазъм в учебния труд, доверие към създаденото в миналото и светла вяра в творците на бъдещето.

Станка Пашова

Тази страница е видяна: 1787

 Публикувано от: pamedia на понеделник 24 март 2014 - 10:32:33

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Празник на здравето в СОУ „Д-р Петър Берон“
И в СОУ „Д-р Петър Берон” - Празник на пътната безопасност
СУ „Г. Бенковски“- Пазарджик чества патронния си празник
Ученици сътвориха книжна кинолента за патронния празник на училището си
На патронния празник на СУ „Г. Бенковски“ ще се проведе заключителният етап от състезанието за таланти
Училище "Проф. Иван Батаклиев" отпразнува патронния си празник
Великденски концерт на СОУ „Д-р Петър Берон”
Празникът на свободата в СОУ „Д-р Петър Берон”
Благотворителна инициатива на учениците от СОУ „Д-р Петър Берон“
Отново признание за учениците на СОУ „Д-р Петър Берон”Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5009 сек., 0.4066 от тях за заявки.