pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
От първо лице за участието на "Детство" в Международен фолклорен фестивал в Египет
pamedia , понеделник 07 април 2014 - 10:55:56 // коментари: 0


Пазарджик Децата от Представителен танцов състав "ДЕТСТВО" с ръководител Елена Тетева за пореден път прославиха името на България и Пазарджик. На Международния фолклорен фестивал в Египет участваха фолклорни групи от Иран, Ирак, Индонезия, Арабските Емирства, Индия, Египет, Румъния, Гърция и България. 
Пазарджишките танцьори бяха най-малките участници във фестивала, но това не им попречи да покажат красотата, магията и очарованието на българските народни танци. Качествата и духа на българите, изразени чрез танците и движенията им, чрез изящните им носии и украси, и претворени от всеки един от тях, който носи любовта към българщината в сърцето си! Гледайки всичко това на сцената, се чувстваш горд и щастлив.
В свободното им време организаторите на фестивала се бяха постарали децата от България да посетят колкото се може повече забележителности. В Александрия групата посети Римския театър, Александрийската библиотека и седмото чудо на света - Александрийския фар, издигнат от Сосрат Книдски. От всички чудеса на света, единственото оцеляло до наши дни са Египетските пирамиди, намиращи се в Гиза, които децата от "Детство" не само посетиха, но и разгледаха лабиринтите на Хеопсовата пирамида.

Емилия СпасоваОбратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1320Време за изпълнение: 0.4737 сек., 0.3936 от тях за заявки.