pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Денят на Европа в ОУ „Христо Ботев”
pamedia , понеделник 12 май 2014 - 03:48:32 // коментари: 0

С драматизация на популярната приказка на Шарл Перо „Пепеляшка” на английски език започна тържеството на 3 „а” от ОУ „Христо Ботев”, посветено на Деня на Европа. Преди това  учениците отправиха приветствие към родители, гости и учители на пет езика – английски, италиански, френски, чешки и немски. 
detsa_tants.jpgТретокласниците от ОУ „Христо Ботев” изненадаха всички не само със познанията си по английски език, но и с отлична актьорска игра. Спектакълът бе разделен на две части, като втората бе посветена на предстоящата лятна ваканция. И тук момитетата и момчетата с класен ръководител г-жа Дарина Божкова и възпитател г-жа Рени Атанасова впечатлиха присъстващите с театралните си възможности. „На сцената” оживя цял новинарски екип с водещи и репортери, а капитан и майор дадоха ценни указания на родителите за пътната обстановка. Не беше пропусната дори класацията за най-добра песен, прическа за лятото и тримесечна прогноза за времето.
Тържеството, съпроводено с бурни аплодисменти, завърши с драматизация на приказката „Мързелан и Мързеланка” и много танци.
Драматизацията на различни приказки на английски език е част от извънкласните занимания на учениците по проект УСПЕХ. Работата в клуба е свързана с развитието на творческото въображение и обогатяване знанията по английски език. Наизустяването на репликите е начин децата да изрязяват своите чувства и емоции и да изкарват на преден план неподозирани дори за самите ученици театрални възможности.

ОУ „Христо Ботев” - ПазарджикОбратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 801Време за изпълнение: 0.4718 сек., 0.3926 от тях за заявки.