RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Областният свика епизоотична комисия на извънредно заседание за ситуацията с бездомните кучета

Пазарджик Епизоотична комисияОт началото на годината в Пазарджишка област са регистрирани 42 случая на ухапвания от кучета, а Здравната инспекция в Пазарджик разполага с 89 дози противобясна ваксина. Това съобщи на извънредното заседание на Областната епизоотична комисия днес д-р Магдалена Станева - директор на дирекция „Надзор на заразните болести” в РЗИ Пазарджик.То бе свикано от областния управител Иван Йорданов по указания на Министерството на здравеопазването с цел предприемането на мерки за ограничаване популацията на безтопанствените кучета и разпространението на болестта „бяс”, както и във връзка с недостатъчни количества на противобясна ваксина в страната.

 Директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова напомни, че е необходимо общините да представят ежеседмична справка за ухапани от безстопанствени кучета, а също и за броя на тези животни.  От своя страна, представители на общините посочиха, че трудно се справят с безстопанствените животни. Проблемът е, че улавянето, транспортирането и връщането им до Зооветеринарния комплекс в Пловдив, струва скъпо на всяка община.

Областният управител Иван Йорданов призова общините, които нямат разработени наредба  и програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета по Закона за защита на животните да предприемат необходимите действия  за приемането на такива от съответните общински съвети. Той препоръча няколко общини да обединят усилията си за изграждане и поддържане на общ приют за бездомни кучета.

 Представителите на институциите се обединиха около необходимостта за по-добра координация в действията  за ограничаване популацията на безстопанствените кучета на териториятна на областта.


Тази страница е видяна: 947

 Публикувано от: pamedia на сряда 25 юни 2014 - 17:31:03

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областният свиква извънредно Епизоотична комисия заради заразно кожно заболяване в Гърция
Заради кърлежите Областният управител свиква извънредно заседание на епизоотичната комисия
Поредно заседание на Областната епизоотична комисия
Областният управител на Пазарджик свика консултации за състава на избирателната комисия
На извънредно заседание Областният щаб за защита при бедствия ще обсъжда състоянието на реките и язовирите
Легитимен ловец ще хваща бездомните кучета във Велинград
Пловдив се отървава от бездомните си кучета, като ги праща в Пазарджик
Общинският съвет във Велинград обсъжда съкращения в администрацията и програма за бездомните кучета
Д-р Илия Томов е наказан за гафа с глобите за тези, които хранят бездомните кучета. Текстът от проекта на наредбата отпада
Спокойна епизоотична обстановка, констатира на заседанието си Областната комисияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5368 сек., 0.4550 от тях за заявки.