RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
И на втора инстанция Лазар Колев получи "доживотен затвор без замяна"

Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдата на пазарджишките магистрати „доживотен затвор без право на замяна" за единствения обвинен за убийството на сестрите Белнейски- Лазар Колев, съобщи "Дарик радио - Пловдив". 
Той е осъден да заплати на родителите Росица и Христина обезщетение от 400 000 лева. Според апелативните съдии обвиненията срещу Лазар Колев са доказани по категоричен начин, а защитната му теза е изцяло опровергана. Магистратите са направили изчерпателен анализ в 120 страници на показанията на над 50 свидетели, 40 експертизи, включително и заключения, изготвени в чужбина. Материалите по делото са събрани в 30 тома. Съдът е приел всички факти по обвинителния акт, заключението на изготвената по делото ДНК експертиза, според която под ноктите на Росица и в тялото на Христина е открит биологичен материал, идентичен с ДНК профила на Колев. Магистратите са преценили още, че алибито на подсъдимия за пребиването му при свои близки в нощта на убийството е изцяло оборено. Пловдивският апелативен съд не е приел становището, изразено пред Окръжния съд, от тримата експерти извършили аутопсията на Христина Белнейска, които заявили, че смъртта й е настъпила до денонощие от намирането на тялото. Като напълно неоснователно е прието и твърдението, че председателят на  съдебния състав в Окръжен съд Пазарджик - Ивета Парпулова, е  била предубедена при разглеждане на настоящото дело. Съдът е приел, че при разглеждането на делото са спазени всички изисквания на закона и Европейската конвенция за защита правата на човека. Наказателното производство е проведено обективно, всестранно и пълно и присъдата постановена след справедлив и честен  съдебен процес. Според съда по време на разглеждане на делото пред Окръжния съд в Пазарджик не са допуснати никакви процесуални нарушения. Решението подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд  в петнадесетдневен срок от съобщението до страните. Адвокат Димитър Марковски заяви за Дарик, че категорично ще обжалват пред Върховен съд решението на пловдивските магистрати. Искането на защитата на Колев ще бъде делото да се върне за разглеждане по същество заради процесуални пропуски, като и отново да бъдат преразгледани и всички събрани доказателства.

Информация на "Дарик радио - Пловдив"
Тази страница е видяна: 1342

 Публикувано от: pamedia на сряда 23 ноември 2011 - 15:18:34

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
След обжалването във ВКС Лазар Колев отново получи доживотна присъда без право на замяна
Адвокатите на Лазар Колев искат връщане на делото на първа инстанция
15 до 20 години или доживотен затвор очакват Иван Николов за убийството на двамата съпрузи
ВКС постанови окончателно доживотна присъда за Лазар Колев
Лазар Колев е представил писмена защита пред ВКС
На първа инстанция Милен Божилов бе осъден на 4 г. и 6 месеца затвор
Иширковеца натопил Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски, твърди бивш затворник
Лазар Колев „изкара“ 3 хиляди евро обезщетение заради лошите условия в килията
Дело за съжителство с малолетна решава на втора инстанция съдът в Пазарджик
За днес е насрочено делото на втора инстанция срещу бившата директорка на ОУ "Отец Паисий" Феня ПродановаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5357 сек., 0.4543 от тях за заявки.