RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
logo_elina.jpg
ИЛ КОЗМЕТИКС БЪЛГАРИЯ
==
 търси да назначи
в с. Гара Елин Пелин, оператори опаковъчна линия.
==
Отлично възнаграждение, работа на смени, осигурен транспорт.
==
 тел. 0887/ 420 180;
          0884/ 530 777  


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Т. Попов: Днес е един добър ден за кв. „Запад“ и за Пазарджик /видео/

Пазарджик кв. Част от обновения квартал „Запад“ в Пазарджик се оживи в следобедната горещина от посещението на министъра на финансите Петър Чобанов. Възрастни хора и деца от квартала посрещнаха министъра край една от детските площадки, където официално беше прерязана лентата на извършения основен ремонт на уличната мрежа и междублоковите и зелени пространства в един от големите квартали на Пазарджик.
Кметът Тодор Попов благодари на министър Петър Чобанов за осигуреното финансиране за проекта в Пазарджик, както и за други проекти по Публична инвестиционна програма. Пред министъра Тодор Попов благодари и за съвместната работа по процеса на децентрализация - процес, който също трябва да продължава за в бъдеще, заяви председателят на Сдружението на общините. Кметът на Пазарджик благодари на жителите на квартала за търпението, което са имали предвид на изживените неудобства по време на ремонта, на областния управител за съдействието по проекта, както и на изпълнителя „Строймонтаж“ ЕООД.
Ремонтът в кв. „Запад“ продължи малко повече от една година. За близо 4 милиона лева бяха изцяло ремонтирани улици, тротоари и градинки. „Тази година продължаваме септември месец с нова гара, октомври – с нова автогара, а ноември, ако е рекъл Господ и г-н Василев – с нов квартал „Устрем“, заяви кметът Тодор Попов.
Министър Василев започна с поздрав към жителите на Пазарджик за избора на кмет. „Искам да ви поздравя първо за добрия избор, който правите вече няколко пъти, тъй като имате най-добрият кмет в България“. Министърът подчерта, че с кмета, който е и председател на Сдружението на общините, са имали винаги един ползотворен и конструктивен диалог. „Едно от най-големите ни постижения е Публичната инвестиционна програма и това, че за разлика от други години, този път не всички средства бяха разпределени само сред големите градове. Постарахме се средствата да бъдат разпределени равномерно по цялата територия на България“, заяви министър Чобанов. Той посочи, че като рамка за следващия бюджет тази програма е заложено да продължи и се надява следващото правителство да я запази.
Завършването на ремонта беше отбелязано с активното участие на певческия хор към Пенсионерския клуб. Още в началото на официалната част дамите от хора положиха усилия в музикалното оформление и в тонколоните звучаха само български хора, след което продължиха с изпълнения на живо на стари градски, туристически и патриотични песни. 


Тази страница е видяна: 2267

 Публикувано от: pamedia на сряда 02 юли 2014 - 16:53:50

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На нова спортна площадка играят от днес младежите в кв. "Запад"/видео/
Днес е премиерата в Пазарджик на книгата "Добър вечер, столетие мое" за Стоянка Мутафова
Т.Попов: Пазарджик е огледало на стремежите на всеки един от нас
Братът на зам.главния прокурор на София започна да ремонтира кв. "Запад" /видео/
Тодор Попов: С обновяването на това училище реновирането на кв. "Запад" придобива завършен вид
Тодор Попов: Целта е да превърнем Пазарджик в един от най-красивите градове в страната
Пълен текст и видео на изявлението на кмета на Пазарджик Тодор Попов
От 14 избрани кметове на селата само един е на БСП, останалите - на Коалиция Тодор Попов за Пазарджик
Тодор Попов обяви кандидатурата си за трети мандат за кмет на Пазарджик /видео/
Тодор Попов: От днес Пазарджик е и на общоевропейската икономическа картаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5431 сек., 0.4613 от тях за заявки.