RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Нерегламентирани сметища във Велинград и Панагюрище откриха екоексперти

   При проверки за чистотата на населените места в кметство Драгиново, община Велинград, е дадено предписание за почистване на райони по брега на р. Чепинска и ликвидиране на нерегламентирани сметища край ромския квартал, а на община Панагюрище - за почистване на райони в м.“Света Петка“ от изхвърлени строителни отпадъци и излезли от употреба гуми. Предписание на община Пещера за почистване на замърсен терен край общинското депо в м. “Грамадите“ е  изпълнено. Предприети са мерки за недопускане на нови замърсявания. Почистени са три нерегламентирани замърсявания с битови отпадъци и нерегламентирано сметище в землището на община Велинград.  Това са констатирали екоексперти на РИОСВ-Пазарджик при направените през юни 100 проверки в 98 обекта.
За отстраняване на констатирани нарушения са съставени два акта и издадени 71 предписания.
За нарушения на Закона за управление на отпадъците e съставен акт на фирма, извършвала дейности по третиране на отпадъци на площадка в гр. Панагюрище без издадено разрешение. За неизпълнение на условия в комплексното разрешително, на „Свиком”АД, свинекомплекс в с. Априлци е съставен акт по Закона за опазване на околната среда.
          През последния месец приоритетни са били проверките за почистване на нерегламентирани замърсявания и за изпълнение на дадени предписания.
             Проверките на закрити депа за битови отпадъци в с. Юндола, с. Исперихово и с. Жребичко не са констатирали нарушения по изпълнение на дадените условия при закриването. Състоянието на възстановените терени е много добро, по преценка на екоексперти.
          Проверки на общинските депа в Стрелча и Батак не са констатирали нарушения по приемане и обезвреждане на неопасните отпадъци. Няма замърсявания с отпадъци на съседни на депата терени, както и процеси на самозапалване, информираха от РИОСВ-Пазарджик. 


Тази страница е видяна: 814

 Публикувано от: pamedia на петък 04 юли 2014 - 12:53:54

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ликвидирани са 4 нерегламентирани сметища и замърсявания с отпадъци на други 10 места на територията на община Велинград
РИОСВ: В коритата на реките не са открити нерегламентирани сметища
Асарелци засадиха 6 000 фиданки салкъм и изчистиха 20 нерегламентирани сметища
Осем нерегламентирани сметища от началото на годината са почистени в Стрелча
РИОСВ отчете добро партниране с общините и кметствата за почистването на нерегламентирани сметища
Само 3 дни след почистването на нерегламентирани сметища отново започват да се трупат отпадъци
До момента на сайта „Да изчистим България за един ден” са отбелязани 25 замърсени зони и нерегламентирани сметища в Пазарджишко
Сигнали за горене на гуми, за нерегламентирани сметища и замърсявания са подадени в РИОСВ-Пазарджик през април
През юни са спасени 3 щъркела, почистени са нерегламентирани сметища в землището на с. Братаница и речни корита в района на Септември, извършените проверки от РИОСВ–Пазарджик са 108
Фалшив прах за пране ARIEL откриха полицаи във Велинград

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5170 сек., 0.4377 от тях за заявки.