pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
„Асарел-Медет” АД отличи 268 работници и служители по случай Деня на миньора
pamedia , четвъртък 28 август 2014 - 13:43:42 // коментари: 0


Асарел-Медет, награди, празник на миньора, Общо 268 работници, служители и мениджъри  от  „Асарел-Медет” АД са отличени за професионалните си постижения или дългогодишната си трудова кариера в компанията и обособените дружества.
Отличията връчиха председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков и изпълнителният директор инж. Делчо Николов по време на фирмено тържество, което се проведе на 27 август. Те наградиха 102 работници, диспечери, технолози, механици, енергетици, началник-смени, специалисти и мениджъри, определени от колегите си за носители на званието „Най-добър в професията” за 2013 година.

По случай Деня на миньора са отличени още 166 работещи в дружеството, които през 2014 година навършват 25, 30, 35 или 40 години непрекъснат трудов стаж в „Асарел-Медет” или дъщерните дружества. Безспорният доайен сред тях е кранистът в „Асарел-Ремонт” ООД Димитра Муховска, която има в трудовата си кариера 40 години непрекъснат стаж в предприятието.
През тази година осем служители са удостоени и с почетен знак „За заслуги” към  „Асарел-Медет”. Петима от тях – Иван Рапонджиев, Красимир Дюлгяров, Марко Гоешков,  Кръстьо Михлюзов и Христо Цоневски  в последното десетилетие повече от 5 пъти са носители на званието „Най-добър в професията”, а зад гърба си имат поне 20 години непрекъснат стаж в предприятието. Охранителят Ангел Пенев, който през лятото на миналата година спаси човешки живот, също получи отличието. Знакът е присъден и на лидерите на синдикалните организации към КНСБ и КТ „Подкрепа” Марко Гергински и Иван Александров.
Непосредствено преди награждаването с тържествен водосвет бе открита фирмената експозиция на „Асарел-Медет” АД, а отличените имаха честта да бъдат първите посетители, заедно с мениджърския екип, музейни работници и гости на събитието.
Наградените  и още около 1500 работещи в дружеството и неговите обособени предприятия, по традиция ще посрещнат фирмения празник пред сцената в село Панагюрски колонии. Тържественото честване е на 30 август и ще започне с водосвет за здраве и благополучие в църквата „Свети Иван Рилски”. На сцената ще се изявят талантливите деца от Фолклорна танцова формация „Тангра” към читалище „Искра” в село Попинци и музикантите от панагюрския духов оркестър „Делчо Радивчев” към панагюрското читалище „Виделина”. Над 5000 зрители се очаква да посрещнат популярните изпълнители Орлин Павлов, Глория и Йорданка Христова. Теодосий Спасов и неговият бенд ще ни потопят във вълшебния свят на българския фолклор, а тон за традиционното фирмена хоро ще дадат певците и танцьорите от Ансамбъл „Тракия”.
За жителите и гостите на Панагюрище, които искат да присъстват на фирменото честване  „Асарел-Медет” АД осигурява безплатен транспорт. Първите автобуси ще тръгнат  след 9 часа от Автогарата в Панагюрище, селата на общината и град Стрелча.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1029Време за изпълнение: 0.7592 сек., 0.6826 от тях за заявки.