pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
С два проекта започва учебната година в Гимназията по архитектура и строителство
pamedia , понеделник 15 септември 2014 - 15:01:04 // коментари: 0


ПГСА ПазарджикПрез новата учебна година учениците от Професионална гимназия по архитектура и строителство ще работят по два проекта. Това съобщи директорът на гимназията инж. Петя Иванова по време на тържеството за 15 септември. Първият проект, по който предстои да работят в ПГСА е международен и е по програма „Еразъм +“, ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Професионално образование и обучение“. Проектът „Зелено строителство-устойчиво бъдеще“ е на стойност 39 930 евро. Двуседмичната практика ще се реализира в Германия - град Котбус. Вторият спечелен проект е свързан с благотворителност – „Училището  - зона за филантропия“.


   Инж. Петя Иванова подчерта, че чрез поредните спечелени проекти учениците на гимназията ще могат да се докажат успешно като майстори и добри хора. Подобни дейности са още една възможност за предотвратяване на ранното отпадане от училище, подчерта инж. Иванова.
По време на тържеството бяха връчени грамоти и парични награди на 6 изявени  ученици от ПГСА. Средствата са осигурени от майския благотворителен базар, посветен на 55-годишнината на училището. В него се включиха много гости, ученици  и учители, които закупиха сувенири, изработени от възпитаници на гимназията.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1128Време за изпълнение: 0.4772 сек., 0.3906 от тях за заявки.