RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Обновяването на парк "Писковец" ще бъде заложено в проекта за градско развитие на Пазарджик

ПазарджикОбновяването на парк "Писковец" ще бъде заложено в проекта за  устойчиво, интегрирано градско развитие на Пазарджик. В проекта ще бъдат нанесени изменения, които оповести кметът на Пазарджик Тодор Попов.

 Община Пазарджик ще внесе искане за изменение по проект „Осигуряване на проектна готовност за устойчиво, интегрирано градско развитие на град Пазарджик” Договор №BG 161PO0011/5-02/2012/024, уточниха от местната администрация.
Обновяването на парка в Зоната на здравето ще остане в проекта, независимо че Общинския съвет взе решение за приватизация - обектът ще бъде възложен на избрания изпълнител, уточни Тодор Попов.
От предварителния проект за градско развитие обаче ще отпадне изграждането на пешеходен мост между Зоната на здравето и парк-остров "Свобода" и на негово място ще бъде заложено обновяването на парк "Писковец" - между Регионална библиотека "Никола Фурнаджиев" и тенис кортовете, както и обновяване на междублокови пространства в кв. "Изток", кв.26, ул."Пловдивска" и обновяване на читалище "Никола Вапцаров" с прилагане на мерки за енергийна ефективност.
Ще бъде проведена нова обществена поръчка с три обособени позиции, които ще включват новите обекти.
Общината ще изработи флаери за всички обекти, включващи основните точки за проектиране, които ще бъдат предоставени до всички домакинствата в посочените по-горе райони, като гражданите ще имат възможност да дадат препоръки и допълнения. 


Тази страница е видяна: 1306

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 16 октомври 2014 - 12:48:50

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пазарджик подписа 5 договора по проекта за устойчиво градско развитие
Обществено допитване по Проект „Устойчиво интегрирано развитие на гр. Пазарджик – изработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие”
Кметът при откриването на „Писковец“: Пред нас стои предизвикателството как да свържем новия парк с парк „Острова“
Покана за участие в кръгла маса по проект "Устойчиво интегрирано развитие на град Пазарджик - изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие"
До средата на 2013 г ще е готов проектът за интегриран план на градско развитие на Пазарджик
Пазарджик вече има готов проект за Интегриран план за градско възстановяване и развитие
Община Пазарджик стартира разработването на Инвестиционна програма на Интегрирания план за градско развитие
Районът около мост „Атлантик” и парк „Писковец” са местата, определени от Община Пазарджик, за почистване в кампанията “Да изчистим България заедно”
Ученици и представители на администрацията чистят парк „Писковец”
Екоминистърът Искра Михайлова ще чисти в събота в парк „Писковец“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6156 сек., 0.5180 от тях за заявки.