RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
logo_elina.jpg
ИЛ КОЗМЕТИКС БЪЛГАРИЯ
==
 търси да назначи
в с. Гара Елин Пелин, оператори опаковъчна линия.
==
Отлично възнаграждение, работа на смени, осигурен транспорт.
==
 тел. 0887/ 420 180;
          0884/ 530 777  


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
28 деца посетиха „Асарел-Медет“ АД по проекта „Гордея се с труда на моите родители“

Детският поздрав „Здравей, тате!“ прозвуча по радиостанция в рудника

Асарел, 28 деца от 6 до 16-годишна възраст посетиха „Асарел-Медет“ АД  на 31 октомври 2014 г. За втора поредна година компанията се включи в националния проект „Гордея се с труда на моите родители“, иницииран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. 
„Идеята е нашите деца да разберат повече за труда на своите родители и да се чувстват част от голямото ни асарелско семейство“, разказа Александър Чобанов – директор „Човешки ресурси“. Той представи компанията пред малчуганите, някои от които участваха и в миналогодишното посещение.

С интерес децата разгледаха фирмената експозиция за историята и развитието на „Асарел-Медет“, където във фотографиите търсеха и разпознаваха своите родители или дори себе си като участници в различни инициативи. В експозицията с минно и флотационно оборудване те зададоха много въпроси и истински се забавляваха с възможността за снимки и селфита край гигантските минни машини. Детското „Здравей, тате!“ изненадващо прозвуча по радиостанция в рудника, когато 8-годишният Мартин поздрави от диспечерския пулт баща си Марин Нонов, шофьор на 130-тонен автосамосвал. Геоложката сбирка и автоматизираните системи за управление провокираха любопитството на децата, някои от които влязоха в ролята на минни диспечери. Вълнуващо бе и посещението в Инсталацията за екстракция и електролиза на катодна мед, което започна с радостната прегръдка между 6-годишната Полина и татко й Трендафил Трендафилов.
АсарелС идеи за много рисунки, хубави спомени и обещания за следващо гостуване малките гости си тръгнаха от компанията, а родителите и техните колеги се докоснаха до неподправената детска радост и любопитство.
За „Асарел-Медет“АД „Гордея се с труда на моите родители“ е традиционна инициатива и догодина също ще се състои в навечерието на Деня на народните будители.

За втора поредна година български компании отварят вратите си за децата на служителите в рамките на националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители“. Идеята е със специално разработени програми и игри да им покажат защо трудът на родителите им е важен. Инициативата е на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, а целта е да бъде ежегодна и да обхване бизнеса в цялата страна. От миналата година броят на компаниите участници се е удвоил и тази есен в 24 компании ще гостуват повече от 900 деца от 8 града – София, Пловдив, Панагюрище, Гълъбово, Огняново, Девня, Русе, Пирдоп и Сливница. Начинанието се радва и на засилен медиен интерес с 18 медийни партньори: 13 национални, 2 от Русе, 3 от Пловдив. 


Тази страница е видяна: 1007

 Публикувано от: pamedia на понеделник 03 ноември 2014 - 15:37:55

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Гордея се с труда на моите родители“ събра 20 деца в „Асарел-Медет“ АД
16 деца посетиха мама и тате в "Асарел-Медет" - национална инициатива "Гордея се с труда на моите родители"
За пета поредна година „Гордея се с труда на моите родители“ събра деца в „Асарел-Медет“ АД
За четвърта поредна година „Гордея се с труда на моите родители“ събра деца в „Асарел-Медет“
Над 150 деца посетиха „Асарел-Медет“АД по случай Европейския ден на минералите
Топ мениджъри от „Сименс” посетиха „Асарел-Медет” АД и Панагюрище
21 представители на водещи британски компании посетиха „Асарел-Медет“ АД
Ден на отворените врати в дружеството - 40 осмокласници посетиха „Асарел-Медет“ АД
Гл. изпълнителен директор на „Аурубис“ и членове на Надзорния съвет на компанията посетиха „Асарел-Медет“АД
По проекта "И аз имам семейство" 18 приемни родители се грижат за 24 децаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5300 сек., 0.4258 от тях за заявки.