RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Консорциум „Алианс за социално развитие” определи първите две талантливи деца, които ще подпомогне

Консорциум Алианс за социално развитиеКонсорциум „Алианс за социално развитие” стартира през лятото на 2014 г благотворителна кампания под надслов „Шанс за всяко талантливо дете”. Днес на пресконференция бяха обявени първите две деца, които ще бъдат подпомогнати да развият талантите си. Това са Белослава Петрова и Иван Георгиев. И двамата са от групата „Изобразително изкуство” към Младежки дом Пазарджик с ръководител Александра Кисовска.
Консорциум Алианс за социално развитиеЗа Белослава ще бъде поета месечната такса за творческия сезон 2014/2015 г., в размер на 270 лв.  А Иван ще бъде кандидат-студент и ще бъде поета таксата за неговия кандидат-студентски курс , която е 220 лв. Консорциумът „Алианс за социално развитие” предоставя средствата, като се надява те да допринесат за добрия старт в творческото бъдеще на младежите, заяви на пресконференция Златка Грудева от организация "Егида", която си партнира с друга неправителствена организация - "Партньори ДИТ" в Консорциума. Средствата за помощта, която те ще окажат, са събрани от театралния спектакъл „Крадецът на тролейбуси”, който специалистите по социални дейности и психолозите в Комплекса за социални услуги за деца и семейства – гр.Пазарджик, изнесоха в Пазарджик, Пещера и Свищов. Общата сума, събрана от благотворителните представления, е 2 400 лв.

По-голяма част от събраните средства ще отиде за  финансиране на втората инициатива на Консорциума, която е музикална академия за талантливи деца и младежи от малките населени места в общината. Тя ще се състои през месец април в с. Паталеница, като предварително ще се подберат деца с добри вокални данни от основно училище „Константин Величков”, което се явява средищно за 5 общински села, както и от Комплекса за социални услуги в Пазарджик. Ментор на музикалната академия ще е Красимир Гюлмезов. В първия клас на Академията ще има от 5 до 10 деца, като най-добрите от тях ще получат възможност за участие в международния певчески конкурс „Нота по нота”, организиран от Младежки дом – Пазарджик.

Радвам се, че успяхме да доразвием идеята за спектакъл с участието на психолози и социални работници и този спектакъл има не само успех, но и среща подкрепа, благодарение на която ние да подпомагаме млади таланти, заяви Тодор Джамбов, директор на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пазарджик.


Тази страница е видяна: 992

 Публикувано от: pamedia на понеделник 22 декември 2014 - 13:40:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Консорциум "Алианс за социално развитие" - с поредица инициативи за Седмицата на бащата
Вокални таланти от селата ще получат шанс за голямата сцена по проект на Консорциум "Алианс за социално развитие"
Дискусия за по-доброто разбиране на тийнейджърите организира „Алианс за социално развитие – Пазарджик”
Базар-раздавалник за хора в неравностойно положение готви "Алианс за социално развитие"
Община Панагюрище ще награди 170 талантливи деца
Фондация на Сдружението на предприемачите ще подпомага талантливи деца от Пазарджик
Фондацията на Сдружението на предприемачите в Пазарджик отново награди талантливи деца
Фондация „Надеждата на Пазарджик“ награди още шест талантливи деца и младежи
Стоил Малинов: Адмирации към Сдружението на предприемачите за инициативата им да подпомагат талантливи деца
Фондацията на Сдружението на предприемачите връчи грамоти и финансови стимули на талантливи деца от ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5607 сек., 0.4778 от тях за заявки.