pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
За осми пореден път - Коледна благотворителна вечер за децата в неравностойно положение от Стрелча
pamedia , вторник 23 декември 2014 - 17:21:51 // коментари: 0


СтрелчаПоредното издание на инициативата „Стрелчанска Коледа- 2014” се проведе в балнехотел "Роза" под патронажа на кмета на общината Иван Евстатиев. Коледната благотворителна вечер бе предшествана от кампания за продажба на куверти и събиране на дарения.  
„Няма човек, който да остане безчувствен, когато види страдащо и нещастно дете. Затова тези инициативи са изключително важни, за да направим повече деца щастливи ”, каза в началото на вечерта кметът на Стрелча Иван Евстатиев.
Програмата бе открита с изпълнението на децата от ОДЗ "Д-р Стайко Стайков". Народният танц, подготвен от Мария Бензарова, спечели радостта и аплодисментите на публиката. Не по-малко атрактивна беше демонстрацията на децата от Клуба по таекуон-до с ръководител Здравко Еров. Веднага след изпълнението кметът на общината Иван Евстатиев връчи учредената за първи път награда за спортист на годината. Първият призьор стана Добрин Байков състезател по таекуон-до, който има над 5 участия и медали на престижни състезания, включително и републиканския шампионат. Тази награда е и част от стратегията на общинското ръководство за развитие на спортното дело. Резултатите не закъсняват - само за 2014 г. Стрелча има един първокласен спортен салон в НУ "Паисий Хилендарски" и мини футболно игрище. Коледното настроение бе поддържано от другите участници в програмата - група "Стрелица", която е най-новата музикална формация в Стрелча, чийто дебют бе на Първия етнографски фестивал в града през месец септември. Свое стихотворение, посветено на коледните празници изпълни Мария Терзийска от VIII клас, а допълнително оживление и пари към общата сума за нуждаещите се деца с изпълнението си на автентичния ритуал прибавиха малките коледари от VI клас на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" под ръководството на Мариана Няголова.
Още една награда повдигна празничното настроение. Семейство Радка и Стоян Салкови получиха грамота за най-атрактивна празнична украса на търговския си обект. 
Събраните средства от Стрелчанската Коледа-2014 бяха разпределени между 23-те деца- сираци, полусираци и деца с увреждания. Всяко от тях получи по 130 лв.
Първата «Стрелчанска Коледа» бе през 2007- ма година. Целта е да се подпомогнат за празниците деца - сираци и полусираци. През 2007-ма година са били подпомогнати със средства и подаръци 24 деца, през 2008- ма година- 22, 2009-та година- 19, 2010- 16, 2011-25 деца, 2012- 28. За пъри път по предложение на кмета на общината Иван Евстатиев през 2011-та година път са подпомогнати и деца с увреждания.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 708Време за изпълнение: 0.4415 сек., 0.3607 от тях за заявки.