pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
До края на март трябва да е готов проекта за трайно укрепване на свлачището по пътя Батак-Доспат
pamedia , петък 06 март 2015 - 18:19:04 // коментари: 0


Свлачище в дефилето, Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова определи състоянието на пътя Батак – Доспат като много сериозно. Едното пътно платно липсва изцяло в резултат на новообразувано свлачище. Заедно с  председателя на УС на Агенция Пътна инфраструктура инж. Лазар Лазаров и инж. Георги Златев те извършиха оглед на свлачищата и срутищата, активирали се в последните месеци и нанесли сериозни щети върху пътната инфраструктура в Пазарджишка и Смолянска област. По първоначална оценка на експертите поне 6 млн. лв. ще са необходими за решаване на възникналите само към този момент проблеми.

До края на март АПИ трябва да подготви проект за цялостно решаване на проблема с трайно укрепване на свлачището и за цялостно отводняване на терена, съобщи министър Павлова. Регионалният министър уточни, че с този проект ще се кандидатства за финансиране пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.
В момента се работи само с финансовия ресурс за аварийно укрепване на свлачищата. Той е крайно недостатъчен на фона на много сериозното положение в страната с многобройните активирали се свлачища, коментира министър Лиляна Павлова.
Министър Павлова и експертите от АПИ огледаха и друго ново свлачище, застрашаващо отцепване на част от пътното платно по направлението Сърница - Доспат. Ако не се предприемат незабавни мерки, и тук ще трябва да се прави голям проект за укрепване на пътя, коментира тя.
По-рано през деня тя присъства и на премахването на голяма скална маса на пътя Варвара – Велинград. По-късно министър Павлова направи оглед и по пътя Девин - Кричим. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 710Време за изпълнение: 0.5462 сек., 0.4843 от тях за заявки.