pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Три верижни багера влязоха в отводнителните канали на с. Мало Конаре, подпочвени води пълнят къщи и в Добровница, Главиница и Мокрище
pamedia , събота 14 март 2015 - 17:15:39 // коментари: 0


140315_3.jpgЗемеделският министър Десислава Танева разпореди в землището на с. Мало Конаре да бъдат изпратени 3 верижни багера. Те започнаха разчистване и разширяване на отводнителния канал в селото, в което по-голямата част от къщите са наводнени от високи подпочвени води.
Танева препоръча да не се изпомпва водата, преди да бъде осъществен отток, тъй като водата в домовете може да се повиши.
В Мало Конаре пристигна и  министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Двамата министри бяха посрещнати от областния управител Трендафил Величков.

 140315_1.jpgВ процедура е изготвянето на проект за възстановяването на дигите на река Луда Яна и река Марица, съобщи още Десислава Танева. Тя увери, че собствениците на пострадали земеделски площи или удавени животни могат да получат помощ от държавата. За целта те трябва да се обърнат към областните служби по земеделие, където има сформирани комисии, и те ще оценят щетите.

Заради високи подпочвени води наводнени са и къщи в още няколко населени места в Пазарджишка област. Тревожна е ситуацията в селата Главиница, Добровница и Мокрище.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 959Време за изпълнение: 0.3963 сек., 0.3207 от тях за заявки.