pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
„Да изчистим България заедно” ще се провежда в 5 дни
pamedia , вторник 14 април 2015 - 17:09:47 // коментари: 0


Област Пазарджик, Петото издание на инициативата „Да изчистим България заедно” предвижда 5 еднодневни акции за почистване на най-уязвимите зони - градска среда; места за отдих и спорт; детски площадки; природни паркове и защитени територии; речни корита.
На 10 май, когато е Европейският ден за почистване, ще се чисти в населените места. На 17 май – Международния ден на спорта чистенето е съсредоточено в зоните за отдих и спорт ( стадиони, спортни площадки и др. ). На 31 май, ден преди отбелязването на Деня на детето, ще се почистват детските площадки. Приоритетните места за чистене на 7 юни – Националния ден на природните паркове, са защитените зони и националните паркове. На 27 юни ще се почистват водните басейни и реките, като специално внимание се отделя на река Дунав. Това стана ясно по време на информационна в областна администрация Пазарджик. В присъствието на еколози от общините, експертни от РИОСВ, РЗИ, ОД „Земеделие”, РИО и ОПУ, Мария Лазарова – Мениджър „Социални проекти“ на BTV Media Group, представи обобщени данни за участието на доброволци и институции от област Пазарджик в предишни кампании и основните акценти през тази година.
 През 2014г., активността в областта е 5,3%, което е над средното за страната. В дните на почистването депонирането на отпадъци ще става безплатно и няма да бъдат отчислявани такси, което е от изключителна важност за общините.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 808Време за изпълнение: 0.6167 сек., 0.5431 от тях за заявки.