pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Над 240 жалби и сигнали от граждани са минали за 5 месеца през парламентарната комисията, оглавявана от Бойка Маринска
pamedia , вторник 14 април 2015 - 17:22:12 // коментари: 0


Бойка Маринска, Пазарджик, До месец април са постъпили над 240 сигнали и петиции на граждани в Парламентарната комисия по взаимодействие с НПО и жалбите на гражданите, оглавявана от Бойка Маринска от Реформаторския блок ("Движение България на гражданите"). Това обобщава тя пред „Монитор“ днес като разказва интересни случаи от практиката на Комисията.


Комисията започна работа в началото на декември миналата година и получава средно по 2-3 жалби на ден, показва отчетът за дейността й. Маринска посочва, че най-много са жалбите от София - 75, следвани от Русе, Враца и Велико Търново с по около 10-15 жалби, а 6 са сигналите, заведени от Пазарджик, откъдето тя е избрана за народен представител.

Оплакванията и сигналите са свързани най-вече с монополите - мобилни оператори, електроразпределителните дружества и топлофикации. Голяма част са и жалбите, свързани със социално подпомагане, съдебна система, нарушени потребителски права, действия или бездействия на МВР и различни институции, незаконно строителство, проблеми в етажните собствености и други.В тези случаи преписките се препращат от Комисията към съответното министерство, за да се извърши проверка.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 449Време за изпълнение: 0.5105 сек., 0.4370 от тях за заявки.