pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Силен старт за пазарджишките корабомоделисти в държавното първенство
pamedia , понеделник 04 май 2015 - 12:00:00 // коментари: 0


Модел яхт клуб ПазарджикПрез празничните дни на спортната база „Кюмурлука“ край Харманли стартира Държавното първенство по корабомоделен спорт за радиоуправляеми модели - групови гонки - класове М и копия на действителни кораби- класовете NS.
Спортистите на Модел яхт клуб-Пазарджик дадоха знак, че и през настоящата година отново ще „свирят първа цигулка“, като още в първият кръг завоюваха 7 златни, 6 сребърни и 2 бронзови медала. Впечатляващи са резултатите на пазарджишките юноши, които от година на година трупат рутина и по резултати догонват вече мъжките ни отбори.

Отлично се представи Георги Георгиев, като спечели златото в клас Еко-Мини с 28 обиколки, сребърен медал в клас Експерт-31 и бронз в Старт с 28 обиколки, шампионски титли завоюваха Димитър Костадинов в клас F2A със 180,00 точки и Атанас Ангелов в клас   F4A-93,50 точки. Два медала отнесе и Олег Стефанов- сребърен в клас Мини с 27 обиколки и в клас F3E- 141,60 точки, а Кристиан Горанов се задоволи с бронза в клас F4A. Тук в класовете F3E,F4B,Експерт,Мини и Старт успяха да победят юношите от Средец, Харманли,Габрово и София.  При мъжете още с първите стартове се очакваха отново люти битки между пазарджиклии и останалите клубове за разпределянето на медалите. Отново се залагаше на перфектното водене на моделите на световният и европейски шампион Димитър Марков. Наистина още с първият си старт Митко в тандем със своят баща Стефан Марков и Петко Петков бяха безпощадни и с лекота спечелиха златото в клас Еко-Тим със 120 обиколки пред тима на софиянци-115обиколки. За съжаление, още първата вечер Митко се разболя и се наложи спешно със Стефан да се завърнат в Пазарджик.  В тази ситуация се възползва другият световен и европейски шампион- варненеца Александър Захариев, като успя да се наложи при мъжете в Еко-Мини с 35 обиколки, Стандарт с 64 обиколки и Хидро -37 обиколки. И през този сезон доайенът мс Петко Петков явно ще диктува подреждането в отделните класове, като освен в Тима, победи и в клас Старт с 30 обиколки, а Владислав Кацарски остана втори с 29 обиколки, Петко се задоволи и с един сребърен медал в клас FSR-E с 115 обиколки след Антон Манолов от Добрич-120, а в клас Мини остана трети с 34 обиколки, след синът си Димитър Димитров, също с 34 но по-добро време. С неохота се раздели с лидерската си позиция Митко Димитров в клас Експерт с 41 обиколки, а тук победи софиянеца Георги Димитров-42.  Първите резултати са обнадеждаващи за пазарджишкият Модел яхт клуб  със спечелените общо 15 медала и специалната купа на домакините за най-добър юношески отбор. С 9 призови места следва отбора на Варна, с 8 - Средец, със 7 Габрово и Харманли, а София и Добрич с по 6 и Габрово с пет медала. Постави се началото на спортният сезон, предстои дълъг маратон от вътрешни и международни състезания. Още тази седмица е първи кръг от Държавното за класовете F5-радио управляеми ветроходни яхти в Казанлък, следват Ученическото и за А/В скоростни модели, домакини на които е Пазарджик. И тази година през август сме домакини на големи спортни събития- Световното по корабомоделен спорт за скоростни модели и Европейското по авиомоделизъм за кордови модели. През август предстои и участието на наши състезатели в Световното за класовете М-радиоуправляеми моторни модели. Надяваме се още по-успешно представяне на пазарджишките корабомоделисти.

змс Д.Ганчев 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 794Време за изпълнение: 0.4473 сек., 0.3706 от тях за заявки.