RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Академик д-р Петър Николаков и Атанас Терзиев са новите почетни граждани на Пазарджик и Общината

Единодушно общинските съветници гласуваха на тържествената сесия за удостояването на акад. д-р Петър Николаков и бившия директор на Оперетата Атанас Терзиев със званието "Почетен гражданин на Пазарджик и Общината". Атрибутите - лента, знак и грамота, им бяха връчени от кмета Тодор Попов.

ПазарджикКато благодари за признанието, акад. Николаков пожела на всички пазарджишки граждани безпроблемно здраве - като висше човешко благо, големи материални придобивки - като резултат от тяхното пословично трудолюбие и висока нравственост във взаимоотношенията - като вътрешно осъзната потребност за справедливост и доброта. Той увери, че и през следващите си години живот, ще бъде на разположение на всеки свой съгражданин, който се нуждае от съветите и помощта му.
С много емоция и въодушевление от колегите му бе посрещнато удостояването с високото звание на Атанас Терзиев. Той  заяви, Пазарджикче mриема наградата като признание към цялата културна общност на Пазарджик и че тя е израз на отношението на местната власт към творците и създателите на духовност.

В приветствието си кметът Тодор Попов уточни, че  ще използва днешния ден и повод, за да изкаже само и единствено  думи на благодарност на всички, които са в залата и на всички  съграждани. Той посочи, че резултатът от извървения път през последните години е видим  - за Пазарджик, за населените места, за Общината и за всеки един, а постигнатото е плод на много хора: на общинските съветници, на администрацията, на кметовете на населени места, на нашите партньори от всички регионални структури, в това число на Областната управа, на нашите партньори на централно ниво в лицето на Министерски съвет и всички, които бяха през годините.

След 50 години едва ли някой от нас ще бъде запомнен с нещо, но ще остане това, което ние сме направили. Затова , скъпи приятели и колеги, аз изпитвам чувство на гордост, че ние вървяхме заедно през този период. За мен беше чест да работя с всеки един от вас, да си партнираме, в това число и с колегите, които виждаха по по-различен начин нещата. Това е напълно нормално и естествено. В крайна сметка, считам, че няма нито от какво да се срамуваме, нито за какво да съжаляваме през тези изминали години. И винаги е по-важен утрешният ден. Така че смело трябва да погледнем към средносрочното развитие на нашата местна общност, защото това е важно за всички нас. И ви пожелавам от сърце да сте здрави, всички и съгражданите ни. Да сме по-позитивни, защото единственият начин да минаваме през предизвикателствата, като тези, пред които сме изправени сега, е да си помагаме повече и да бъдем по-позитивни.
На всеки един, който има желание, куража и самочувствието да се занимава с местно самоуправление, искам да му пожелая успех, защото това е най-истинското нещо, което човек може да прави през живота си - да се опита да помага за развитието на своя роден край, на своя роден град и по този начин да прави живота на хората по-добър.
Гордея се с всички вас, колеги, и с това, което сме направили.
Заслужаваме да изкараме един хубав празник. Дълбоко съм убеден, че независимо от всичко, по-добрите години ни предстоят. Какви ще бъдат те, това зависи от самите нас. Но от историята на града и от историята на хората, които живеят тук, съм се убедил в едно - пазарджиклията е креативен човек и аз затова нямам съмнение в успеха на нашата общност за в бъдеще. Това каза още в словото си Тодор Попов и пожела честит Празник.

Приветствия поднесоха и председателите на предствителните групи на "Коалиция Тодор Попов за Пазарджик", ГЕРБ и БСП - Димитър Петков, Тодор Георгиев и Йордан Димитров.

На тържественото заседание присъстваха и зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев, кметове на населените места и граждани.


Тази страница е видяна: 487

 Публикувано от: pamedia на сряда 20 май 2015 - 14:38:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Петър Николаков и Атанас Терзиев са предложенията за новите почетни граждани на Пазарджик
Новите почетни граждани на Пазарджик са академиците Димитър Димитров и Владимир Овчаров
Новите почетни граждани на Стрелча
Иво Русев, Никола Манев, Спас Господов и Иванка Паунов са номинираните за почетни граждани на Пазарджик
Проф. д-р Петър Николаков влезе в борда на "Пирогов"
Ал. Арнаудов и арх. Г. Сарамбелиев са предложенията на Временната комисия за почетни граждани
Трима почетни граждани за 120-та годишнина от обявяването на Брацигово за град
Х. Харалампиев, Т. Попов и председателите на комисии да е комисията за почетни граждани
Комисията реши да предложи за почетни граждани проф.Г. Кабуров и адв. Н. Йотов
Илиян Стойнов от "Академик" е носителят на купата на турнир "Петър Велков"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6422 сек., 0.5607 от тях за заявки.