pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
В навечерието на 24 май отличниците на Стрелча се срещнаха с кмета, а самодейци представиха премиера
pamedia , събота 23 май 2015 - 18:43:55 // коментари: 0


Стрелча„Гордеем се с вашите постижения, защото вие сте нашето бъдеще. На тези от вас, които завършват четвърти клас пожелавам успехи в по-горните класове, а на зрелостниците - успешен старт в живота и висшите училища.” Това пожела кметът на община Стрелча Иван Евстатиев на срещата си с пълните отличници, завършващи двете училища в града.
Пълните отличници от  НУ „Паисий Хилендарски” са 10, а от СОУ „Св.св. Кирил и Методий”- 7. Всеки един от тях получи книга с послание от кмета на общината. Иван Евстатиев предпостави парична помощ на една от завършващите зрелостнички, която е с един родител.

В навечерието на Деня на славянската писменост и българската култура на сцената на НЧ „Просвещение-1871” се състоя премиерата на постановката „Боряна”.  Под ръководство  на актьора  Иво Русев  самодейният състав към читалище „Просвещение- 1871” представи класическото произведение на Йовков пред многобройна публика. Участват: Андон Божков,  Ильо Ильов, Йорданка Гунчева, Николай Сариев,  Панка Козарекова, Петър Петров, Радослав Русев, Станислава Станева, Стоян Литов  и Филип Фингаров. Озвучаването и осветлението  са на Енчо Божков.
През настоящата годи самодейният театрален  състав има трима  дебютанти.  Представлението предизвика огромния  интерес на публиката. Играта на актьорите  самодейци бе аплодирана многократно.  Режисьорът благодари от името на всички за моралната и финансова подкрепа на кмета на община Стрелча Иван Евстатиев, без която представлението нямаше да бъде възможно.
СтрелчаСлед представлението кметът  Иван Евстатиев поднесе кошница с цветя и каза: „Благодаря за всеотдайността на целия колектив, който реализира  постановката. Аз съм доволен, че самодейността в Стрелча отново  се възроди, винаги съм подкрепял театралния състав, както и всички други състави  и клубове в общината и ще продължавам да ги подкрепям. За мен е важно в родния край да се запазят традициите и народният дух. Поздравявам ви! ”
Представлението ще бъде представено безвъзмездно пред учениците и всички самодейци от общината на 27 май от 17.30 часа на сцената на НЧ „Просвещение”, а на 29 май  от 20.00 часа ще се играе отново за широката публика.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 527Време за изпълнение: 0.4223 сек., 0.3466 от тях за заявки.