RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Георгиев и Янев с нов проект за тотална забрана на шумообразуващи уредби на открито в Пазарджик

ПазарджикОбщинските съветници Тодор Георгиев от ГЕРБ  и Евтим Янев от "Коалиция на предприемачите" са внесли в деловодството на местния парламент Проект на НАРЕДБА за изменение и допълнение на НАРЕДБА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД в Община Пазарджик, която бе приета  на 26 март тази година.

Двамата съветници предлагат да отпадне точка 4 на чл. 2, забраняваща "провеждането на сватбени, семейни и други частни събирания на места, общинска собственост, като тротоари, площади, улици, междужилищни пространства, градини, паркове и други територии, както и в открити частни имоти, с които се нарушава обществения ред.»

Според тях хипотезата, която възниква от текста «...с които се нарушава обществения ред» води до невъзможност на органите на МВР да решават на място възникналите проблеми, тъй като се налага да се доказва без ясни критерии кой и с какво нарушава обществения ред в условията на струпването на много хора.
В мотивите те поясняват още, че са взели под внимание новите сигнали за нерегламентирано нарушаване на тишината и спокойствието на гражданите, съпроводено със струпването на много хора на открити обществени места, което е довело до сериозни конфликти и нарушаване на обществения ред. Отчели са и позициите на РУ-МВР и РЗИ, които са категорични за необходимостта от безусловна пълна забрана.

На мястото на отпадналата точка Георгиев и Янев предлагат нова, която да гласи:"  провеждането на сватбени, семейни и други частни празненства на места, общинска собственост, като тротоари, площади, улици, междужилищни пространства, градини, паркове и други територии;"
Освен тази забрана с ново съдържание на следващата пета точка се забранява: "  използването на аудио, видео, звукови и други шумообразуващи уредби, както и изпълнения на живо на оркестри и певци, извън закритите зали на обектите, както и в открити общински и частни имоти. Забраната не се отнася при обществени прояви, разрешени по установения ред от кмета на общината или упълномощено от него лице;"

Според двамата общински съветници очакваните резултати от приемането на Проекта им са създаването на по-благоприятни условия за опазване на обществения ред на територията на община Пазарджик и нормативни гаранции за осигуряването на спокойствието на гражданите от общината. Те са преценили, че за прилагането на новата нормативна уредба не са необходими финансови или други средства.

Тази страница е видяна: 956

 Публикувано от: pamedia на сряда 27 май 2015 - 18:47:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Евтим Янев и Тодор Георгиев бяха единствените участници в общественото обсъждане на бюджета
Мнозинството в ОбС прие поправки по предложението за наредба на Георгиев-Янев и самò я гласува, без вносителите
Проверки за газови уредби се правят и в Пазарджик, опашки на гишетата на КАТ за вписването им в талона
Удължава се срокът за пререгистрация на газовите уредби
Съвети от полицията за ползването на автомобили с газови уредби
Държавен архив - Пазарджик: КОСТА ГЕОРГИЕВ – музикант, заел достойно място в историята на музикалния живот в Пазарджик
Апел на ОДВМР: Не се струпвайте на опашки, удължен е срокът за газовите уредби
Общината обяви процедура за избор на фирма за поддръжка на светофарните уредби
Поздравление от инж. Евтим Янев, председател на Камарата на строителите - звено Пазарджик
Тодор Георгиев, ГЕРБ: Искаме да сменим модела на управление на Община ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5356 сек., 0.4435 от тях за заявки.