RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Стипендии за незрящи студенти и аудио записи за библиотеката осигуриха “Лайънс и приятели”; Избрани са и лъвове на годината

lion201211.jpgНа традиционния си ежегоден благотворителен бал “Лайънс и приятели” дамският и мъжкият Лайънс клубове в Пазарджик осигуриха три стипендии за незрящи студенти. На 17 декември, събота, по време на бала, лъвовете организираха кулинарен търг базар с изработени от дамите кулинарни изкушения и предоставени от господата предмети. Със събраните средства ще бъдат закупени аудио книги за незрящи деца и ученици, като комплектът от 56 компактдиска съдържа над 160 заглавия на 
литературните произведения, изучавани по програмата на училищата от I -ви до XII-ти клас. Аудио литературата ще бъде предоставена на Регионалната библиотека, където вече има оборудвана зала. Инициативата за благотворителния търг е на дамите от Лайънс клуб “Тракия-Пазарджик”. Те учредиха една от трите стипендии – тя се отпуска за незрящ студент – второкурсник, специалност “Педагогика” в Пловдивския университет.
Другите две стипендии ще бъдат отпуснати от мъжкия Лайънс клуб – те са за студенти в специалностите “Публична администрация” в УНСС и “Специална педагогика” в Пловдивския университет. Двамата студенти, чието образование ще бъде подпомогнато от лъвовете са стипендианти и тази година на мъжкия клуб и тъй като са показали отличен успех, господата са решили да продължат да ги подкрепят финансово. На бала лъвовете отчетоха, че са завършили ремонта на офиса на пазарджишката организация на слепите.
Оповестени бяха и резултатите от тайния вот за лъв на годината. За втора поредна година с равен брой гласове се избират двама лъвове. Носители на престижното отличие тази година са Венцислав Минчев, собственик и управител на “Брокс”-Септември и Костадин Тошев, собственик и управител на “КРЕЗ”. Венцислав Минчев, паспрезидент, е номиниран за приноса му в развитието на Лайънс движението, а Костадин Тошев – за благотворителната му дейност през годината, съобщи Сергей Темелков, президент на Лайънс клуб-мъже.
Лъвиците също отчетоха една силна година, в която тържествено беше отбелязана  десетата годишнина от чартирането на клуба. По този повод беше изградена детска площадка в градинката пред Часовниковата кула. През годината бяха организирани и очни прегледи за нуждаещите се по селата от общината. “Заслужен завършек на тази успешна година е избирането на Лайънс клуб Тракия-Пазарджик за клуб на годината в дистрикт България”, съобщи президентът на клуба Мая Иванова. За активната дейност през Лайънс клуба през 2011 за Лъвица на годината беше избрана паспрезидента Цвети Шопова.
Балът на лъвовете събра над 100 членове и приятели. Сред официалните гости бяха г-н Станислав Сираков, втори дистрикт управител на дистрикт 130 – България, г-н Марин Филин – председател на зона Бесапара, членове на Лайънс клуб – Панагюрище и Лайънс клуб Евридика-Пловдив.Тази страница е видяна: 776

 Публикувано от: pamedia на неделя 18 декември 2011 - 22:01:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Дамите от Лайънс направиха дарение за незрящи ученици
Д-р Николай Андреев и посмъртно д-р Георги Дошев са избрани за Лекари на годината
Библиотеката избира Читател на годината
Регионалните организации на Лайънс отбелязаха Деня на Лайънс в ООН с представяне на дейността си
Лайънс клуб Пазарджик спечели титлата на традиционната Лайънс олимпиада "Морелиада 2019"
Много приятели събра на 6-ия си рожден ден "Онкоболни и приятели"
Фондация „Съпричастие“ ще управлява Центъра за незрящи в Пазарджик
Новите лъвове! Вместо Терез и Масуд – Рая и Хектор вече обитават зоокъта в парк-остров „Свобода“.
Със записи на заповед за близо 4 млн.лв. ще се обезпечат авансовите плащания за компостиращите и сепариращите инсталации и за ремонтите в "Марица-Болницата"
Пазарджишки бизнесмени осигуриха незабравимо преживяване на ученици от 6 европейски страни

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5538 сек., 0.4706 от тях за заявки.