RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
След дъждовната 2014 в областта се стягат за "огнено" лято

ПазарджикНа днешното заседание на  Областния щаб за защита при бедствия, председателствано от зам. областния управител Гинче Караминова,  бе представена информация от ръководители на държавни институции за предприетите превантивни мерки за предотвратяване на пожари в полския и горски фонд на територията на региона през 2015г.


По информация на  директора на ОДПБЗН комисар Иван Панайотов кметовете на общини са издали заповеди за изпълнението на превантивни мерки на територията на общините във връзка с пожароопасния сезон и са забранили паленето на стърнища, както и извършването на огневи работи в горския фонд и житни масиви. Изпълнили са мероприятия по обезопасяването на гробищните паркове и сметищата, почистване на сервитутните ивици край общинската пътна мрежа, извършен е инструктаж на пастирите, осигурени са подстъпите към водоизточниците и са създали организация за своевременно реагиране при възникване на пожар.

Във връзка с пожароопасния сезон от страна на РДГ Пазарджик са изградени бариерни и лесокултурни прегради, минерализовани ивици, назначени са пожаронаблюдатели. Оборудват се общо 49 бр. противопожарни депа, закупени са предпазни и защитни облекла за служителите в горските стопанства. РДГ Пазарджик разполага с високопроходими специализирани пожарни автомобили, които се използват по всяко време на денонощието.

През  летния сезон на 2014 г. са възникнали общо 429  пожара, два от тях са горски, като са засегнали 4 дка иглолистна гора и 15 дка широколистна гора.

Участниците в заседанието отбелязаха, че  2014 г.  беше доста дъждовна и това повлия положително на пожарната обстановка на територията на областта, но за сметка на щети по инфраструктура, частни, общински и държавни имоти, вследствие на обилните валежи.Тази страница е видяна: 493

 Публикувано от: pamedia на понеделник 08 юни 2015 - 16:02:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Квотата за събиране на Лудо биле за областта през 2014 г. е тон и 300 кг. - стрък и корен
Как се разтапя огнено сърце
Майките вече стягат Великден
Заявленията за кандидатстване след 7 се подават от днес в три училища в областта
Стягат Равногорското тракийско съкровище за Лувъра
RIOT SOUNDS стягат четвъртия техно бунт на кариерата над Синитево
Заявленията за кандидатстване след 7 клас ще се подават в три училища в областта. Онлайн попълването на заявление не отменя подаването на документите лично
Цяла Пещера се стече за откриването на крепостта "Перистера" с впечатляващо музикално-огнено шоу /видео/
Хранене и лято
Лято в библиотеката - Грижа за цветятаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5805 сек., 0.5000 от тях за заявки.