pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Ученици от Механото заминават на практика в Карлсруе
pamedia , понеделник 15 юни 2015 - 17:59:54 // коментари: 0


пазарджик    Двуседмична практика в германския град Карлсруе, на реални работни места, ще проведат 20 ученици, обучаващи се в Професионалната гимназия по механоелектротехника  от професиите „Системно програмиране”, ” Компютърна техника и технологии” и ”Компютърни мрежи”.

   Училището е одобрено за финансиране по програма Еразъм+. Проектът на тема „Европейски професионален опит в WEB дизайна“ е спечелен  благодарение на компетентността и упоритостта на  инж. Гергана Коручева и инж. Анета Стоименова и  със съдействието на инж. Мариана Китина.   
   
    Проектът за „Образователна мобилност на граждани“, сектор „Професионално образование“ се финансира по европейска програма „Еразъм +“ и е на стойност 51 909 евро.

   Партньор на ПГМЕТ е ALFATRAINING, Германия - институт за допълнително професионално обучение. Институтът организира курсове за обучение на високо технологично ниво.

    Проектът цели да подготви учениците с практически знания и умения за прилагане на мeтодите на  Web дизайна чрез обучение в реална  среда.  По този начин се създават условия и предпоставки за трайно устройване на работа  в унисон с европейската интеграция.
 
   Очаква се мобилността да осигури на обучаващите се съответствие между професионалната подготовка и изискванията на пазара на труда в актуален и перспективен план, както и да повишат своята квалификация, производителност и адаптивност и да развият комуникативните и езиковите си компетенции.
 

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1425Време за изпълнение: 0.4164 сек., 0.3387 от тях за заявки.