RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
На първия „Открит ден на оранжерийното производство“ в Огняново производителите поискаха по-строг контрол и санкции за търговците по борсите и пазарите

Борса ОгняновоПо-строг контрол и санкции за търговците по борсите и пазарите, които заблуждават потребителите, като обявяват вносната стока за българска, както и изключително завишен контрол на контрабандния внос на домати и други зеленчуци към този момент от други държави, поискаха производителите на първия  „Открит ден на оранжерийното производство“ на тържището в с. Огняново. 
Той се проведе тази сутрин от   07:00 ч. до 11:00 ч. под мотото „Качеството на оранжерийните продукти – гаранция за здравословна храна“ и бе организиран от Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция, с любезното съдействие на асоциирания член “Пазар на производителя – Пазарджик” АД.

Участниците поясниха, че вносните зеленчуци,  освен, че влизат нелегално на пазара, същите създават нелоялна конкурентна среда и не винаги са проверени от акредитирани лаборатории за съдържание на пестициди и други вредни химикали.

При откриването на събитието бе отслужен молебен за здраве и плодородие.

Гост бе Слави Кралев - директор на Дирекция “Пазарни мерки и организация на производители” в Министерство на земеделието и храните.

Петнадесет оранжерии (в т.ч. и най-големите в България) представиха първокачествени зеленчуци на промоционални цени. Някои от участниците са дългогодишни производители, известни на българския пазар: Оранжерии Зверино (ЕТ „Йордан Величков – Влади”), Оранжерии Сливен („СКЪТ“ ООД), Оранжерии Петрич (В&ВГД Оранжерии Петрич” ООД), Оранжерии Момчилград („АГРО ОМЕГА" ЕООД), Оранжерии ГИМЕЛ, Оранжерии Силистра („ЕКО ЗЕЛЕНЧУЦИ” ООД), Оранжерии Й.Груево и Кричим („АГРЕКОСЕЛЕКТ“ ООД), Оранжерии Раковски („ГАРД ИНВЕСТ“ ЕООД), Оранжерии Дъбене („КАРЛОВО – 05“ ООД) , Оранжерии Синитово („ЕКОФРУТ К&К” ЕООД), Оранжерии Цалапица („ЕНЗА ЗАДЕН БЪЛГАРИЯ“ ООД), Оранжерии Пчелин („БУЛФРУКТ“ ООД - Костенец), Оранжерии Мирянци – („АГРОПРОГРАМА“ ООД и Димитър Мацов) и др.

Основната цел  бе да се популяризира високото качество на българското производство и безопасността на храните, като се заостри вниманието на управляващите органи и организации за състоянието на сектора и възможностите за неговото развитие, за ограничаване нерегламентирания внос на плодове и зеленчуци.

Контролирани от сертифицирани лаборатории, продуктите на производителите на БАПОП са винаги пресни на пазара, с грижа за здравето на хората, увериха участниците.

Според производителите секторът „Оранжерийно производство“ изисква внимателно отношение от страна на управляващите за съхранението на 15 000 работни места целогодишно, както и справедлива, съразмерна подкрепа в съответствие с Регламент 1308 от 2013 г. на Европейската комисия. За настоящия период (2015г. и 2016 г.), субсидията е намалена с 66,6%, което допълнително утежнява състоянието на оранжерийните производители.Тази страница е видяна: 1043

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 25 юни 2015 - 17:31:58

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
15 оранжерии ще предлагат на промоционални цени стоката си в I-вия Открит ден на оранжерийното производство” на тържището в Огняново
По-строг контрол на въведените противоепидемични мерки
Засилен контрол на Полицията и Пожарната преди първия учебен ден
Открит е изчезналият възрастен мъж от Огняново
Погнаха и производителите на цигари от насипен тютюн
Община Пазарджик забранява пазарите за живи животни
Данъчните започват проверки на пазарите за плодове и зеленчуци за празниците
Изтича срокът за връзка на търговците на зърно с НАП
КЗП: „Препоръчителната цена на производителя не е задължителна за търговците на дребно“
Кметът на Община Ракитово разреши да се отворят пазарите при строги мерки на дезинфекцияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5529 сек., 0.4689 от тях за заявки.