RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
За дванадесета поредна година стартира стажантската програма на „Асарел-Медет”

Асарел МедетС „Добре дошли в „Асарел-Медет” на 1 юлибяха посрещнати  тридесет и двама студенти. Те вече са част от работните екипи в цеховете „Рудник”, „Обогатителна фабрика”, „ВОС, ПС и Екстракция и електролиза”, в ремонтните отдели на цеховете, както и в отделите „Минно инженерство”, „Технологично развитие”, „Инженеринг на ремонта”, „Екология”, „Доставки”, „Комуникации” и др.
Поне месец студентите ще бъдат част от екипа на компанията и ще придобиват безценен опит в реална производствена среда. Сред стажантите освен стипендианти на дружеството са и студенти от водещи български университети – Минно-геоложки университет „Свети Иван Рилски”, Софийски университет „Свети Климент Охридски”, Технически университет, Университет за национално и световно стопанство, Икономически университет - Варна, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, Стопанска академия ”Димитър Ценов”- Свищов и др.
Програмата ще се проведе в два етапа, като първият е през месец юли, а вторият през месец август. Младите и амбициозни студенти изучават специалности в областта на минното дело, електро и машиностроенето, автоматизацията, информационните технологии и икономиката.
„Стремим се стажът в „Асарел-Медет” да е максимално полезен за младежите. Нашите работници очакват стажантите и ги приемат много радушно и същевременно отговорно. Придобиването на практически умения и прякото наблюдение на работата от професионалисти са двете задължителни условия по време на стажа, независимо от неговия вид и продължителност”, коментира изпълнителният директор на „Асарел – Медет” АД инж. Делчо Николов.
Първите 15 стажанти идват в компанията през 2004 г.През годините броят им се увеличава и след приключване на тазгодишната програма, броят на участвалите студенти ще е над 500.
Практиката показва, че студентите, които вече са били в компанията, са най-добрата реклама на стажантската програма, защото обменят информация с колегите от университета за придобитите нови професионални знания и умения.
Много от тях имат желание и участват за втори и трети път. „Особено съм впечатлена от отношението на колегите към мене. Доволна съм, че най-опитните специалисти ни запознават с естеството на работа, повишават фирмената ни култура и ни въвеждат в работната атмосфера на дружеството”, споделя Мария Калоянова, която за втора поредна година е част от стажантската програма.


Тази страница е видяна: 615

 Публикувано от: pamedia на петък 03 юли 2015 - 17:05:30

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Сериозен интерес към стажантската програма на „Асарел-Медет” АД в Националните дни на кариерата
„Асарел-Медет“ АД стартира първия етап от лятната си стажантска програма
За пета поредна година „Гордея се с труда на моите родители“ събра деца в „Асарел-Медет“ АД
За четвърта поредна година „Гордея се с труда на моите родители“ събра деца в „Асарел-Медет“
Международният турнир по тенис на маса „За купите на „Асарел-Медет” АД” стартира на 16 август
„Асарел-Медет“ АД стартира изпълнението на проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020
В първия етап на новата стажантска програма на „Асарел-Медет” се включиха 30 студенти
В тазгодишната стажантска програма на „Асарел-Медет“ участват 39 студенти от различни специалности
Програма "Достъп до информация" за втора поредна година връчи приза „Координатор на годината” на Тодор Гроздев от Пазарджик
„Асарел-Медет” и д-р инж. Лъчезар Цоцорков са отличени със званието „Общински дарител” за 2012 годинаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5467 сек., 0.4677 от тях за заявки.