RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Всички електронни услуги и електронното разплащане за тях вече са достъпни от сайта на Общината

saitob6tina.jpgСистемата за електронно управление на Община Пазарджик е един от първите приключени сертифицирани проекти в страната.    Това заяви директорът на  Дирекция „Европейски фондове и програми” Николай Зайчев на заключителната пресконференция за представяне на резултатите от изпълнението на проект ”Подобряване на административното обслужване в Община Пазарджик чрез въвеждане на система за електронно управление”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд по Договор №А09-31-10C/12.06.2009.   
В момента от интернет сайта на общината са достъпни за граждани всички електронни услуги, както и електронното разплащане за тях.
Електронните услуги няма да намалят броя на работещите в общинската администрация, а ще оптимизират работата им, облекчавайки гражданите и бизнеса, увери Зайчев.
Тази седмица в електронната система тръгват и звукови файлове, чрез които гражданите с намалено зрение ще получават инструкции за ползването й.
Десислава Трифонова, специалист по информационни технологии от фирмата, изпълнител на проекта, демонстрира как се заявява, подписва и заплаща електронна услуга в сайта на общината.    Електронните бланки за заявяване съответстват напълно на хартиените формуляри, които се ползват в общинската администрация. След задължителната регистрация данните на потребителя се запаметяват в профила му и могат да бъдат попълнени автоматично в следващо заявление. Той може да избира между обикновена, бърза и експресна услуга, както и да следи по всяко време в системата статуса на заявената услуга.
Потребителят има избор дали да получи заявения документ само в електронен вид или на хартиен носител. Независимо от избора му обаче, в системата и в електронната си поща, той ще получи електронен вариант на документа.
След заявяване услугата задължително се заверява с валиден електронен подпис  и се заплаща електронно, като системата работи с почти всички видове дебитни и кредитни карти в страната. За заплащането потребителят получава разписка, която по желание може да разпечата и запази на хартия.
Николай Зайчев прогнозира, че електронните услуги ще се ползват все повече и допълни, че документи, заверени с електронен подпис по закон са валидни и се приемат от всички публични институции.


Тази страница е видяна: 1174

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 25 август 2011 - 17:45:00

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Две нови електронни услуги пуска НАП
Всички отдели на Регионалната библиотека ще са достъпни за хора с увреждания
Единен геопортал предоставя електронни услуги за гражданите от Агенцията по геодезия и кадастъра
Шефът на данъчното в Пазарджик запозна кметовете на общини от областта с предлаганите електронни услуги
Общината представи справка за разплащане на задълженията през 2012 в размер на над 3 милиона лева
Разрешителните за сеч, за минерална вода и лицензите на превозвачите вече са публични и достъпни
Онлаин са всички електронни книги с български народни песни на народната певицата и авторка Иванка Иванова Питрек
Бойка Маринска: Електронното гласуване дава възможност на всички да упражнят правото си на глас, машинното гласуване ще бъде факт още на тези избори
Образците на годишната данъчна декларация и приложенията й вече са качени в сайта на НАП
Тодор Попов - вече с предизборна платформа, публикувана e на сайта му и във Фейсбук

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5376 сек., 0.4558 от тях за заявки.