RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
До 14 септември трябва да са обявени предварителните избирателни списъци

От администрацията в Пазарджик разпространиха информация за подготовката за изборите и съответните срокове:

За гласуване по настоящ адрес е необходимо до 10.10.2015 г. (вкл.) да се подаде писмено заявление до общинската администрация или кметството по настоящ адрес.
На местните избори и на националния референдум право да гласуват имат:

- за изборите за общински съветници и за кметове -  адресно регистрираните избиратели по постоянен или настоящ адрес на територията на населеното място до 24.04.2015 г. (шест месеца уседналост);
- за националния референдум – адресно регистрираните гласоподаватели по постоянен или настоящ адрес на територията на населеното място до 10.08.2015 г. (деня на излизане на Указа на Президента за насрочване на национален референдум).

 В Община Пазарджик са образувани 148 избирателни секции:
- за град Пазарджик – 94 (в т. ч. 5 секции в специализирани институции);
- за кметствата 54.

Заповедите за образуване на избирателните секции и утвърждаване на тяхната номерация, обхват и адрес и за определяне на местата за обявяване на предварителните избирателни списъци са  обявени публично на интернет страницата на Общината и в центровете за информация и услуги на гражданите на бул."България" №2 и ул."Марица" №20.

Предварителните избирателни списъци (част І за изборите на общински съветници и кметове и списъците за национален референдум) ще бъдат обявени до 14.09.2015 г.
Част ІІ на предварителните избирателните списъците за местните избори ще бъдат обявени до 29.09.2015 г. като до 14.09.2015 г. (вкл.) е крайният срок за приемане на декларации в общинската администрация от лица - граждани на друга държава – членка на ЕС, отговарящи на условията на Изборния кодекс.

До 14.10.2015 г. Общинската администрация ще получи от ГД "ГРАО" и ще обяви списъците на лицата, които нямат право да гласуват на предстоящите избори и на националния референдум.

Гласоподавател, който е включен в избирателните списъци за националния референдум и в изборите за общински съветници и кметове в различни населени места и не може с искане за гласуване по настоящ адрес да гласува на националния референдум и в местните избори в едно и също населено място подава заявление за издаване на удостоверение за гласуване в определено място, не по-късно от 10.10.2015 г. (вкл.).
Удостоверението за гласуване в определено място служи за гласуване само в националния референдум.
В изборите за общински съветници и кметове, и за национален референдум не се издават удостоверения за гласуване на друго място.

Избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да заявят желанието си в писмена форма чрез заявление, подписано саморъчно и изпратено по пощата, факс или чрез електронно заявление през интернет страницата на общинската администрация по постоянния или по настоящия адрес (когато е направено искане за вписване в списъка за гласуване по настоящ адрес) до 04.10.2015 г. (вкл.).
Подвижна избирателна секция се образува при минимум 10 подадени заявления.
Всеки избирател може да поиска отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък с писмено заявление не по-късно от 17.10.2015 г. (вкл.).   
На  безплатен телефон: 0800 18809 всеки желаещ може да направи справка в избирателните списъци.
Тази страница е видяна: 650

 Публикувано от: pamedia на вторник 08 септември 2015 - 16:10:46

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На сайта на Община Пазарджик са обявени предварителните избирателни списъци
Кметовете на селата трябва да изготвят актуални списъци кои стопани гледат свине за лични нужди
До края на септември общините трябва да дадат предложения за ремонти на сградите на Спешна помощ
Още 29 сигнала за попълване на списъци с ЕГН
Назначени са и секционните избирателни комисии за референдума
Срокове за проверка и корекции в избирателните списъци
Няма уран във водите на Велинградско, показват предварителните резултати от пробите. Само в един каптаж нормата е надвишена с 0,002 мг/л
Възнагражденията на членовете на избирателни комисии не се облагат с данък
ОИК и съдът отхвърлиха искането на четирите партии за избирателните списъци
Представители на ЦИК обучиха членовете на общинските избирателни комисии в областтаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4591 сек., 0.3997 от тях за заявки.