RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Приоритет на проверките на РИОСВ-Пазарджик през август е било изпълнението на дадени предписания

През август експертите на регионалната екоинспекция в Пазарджик извършиха 75 проверки на дейността на 69 промишлени обектa  в региона, за отстраняване на констатирани несъответствия са дадени 39 предписания, отчитат от РИОСВ.
Приоритет в контролната дейност на инспекцията през август са били проверките на дадени предписания в предишни периоди след изтичане на сроковете за изпълнението им. За неупражнен контрол на дейностите, свързани с образуване, събиране, съхраняване, транспортиране и третиране на битови и строителни отпадъци на територията на с. Бяга, община Бацигово на кмета на селото е съставен акт по Закона за управление на отпадъците. За административни нарушения на Закона за водите са съставени два акта - на собственика на цех за перилни и почистващи препарати в гр. Ракитово - за превишение на максимално допустимите концентрации на показатели ХПК и „анион активни вещества” в отпадъчните води на обекта, който заустства в градския колектор. На управителя на ВиК дружеството във Велинград е съставен акт за превишени норми при планов емисионен контрол.
Извършена е проверка по сигнал на ваканционно селище „Ива”, язовир Доспат за изтичане на отпадъчни води в язовира и за силна, неприятна миризма в района. Сигналът е основателен. На управителя на обекта ще бъде съставен акт за административно нарушение. Дадени са предписания да се преустанови заустването на отпадъчни води в язовира, да се ревизира и почисти септичната яма. Предстои последващ контрол. 
През август в РИОСВ постъпиха три сигнала за бедстващи птици  - бял щъркел и два обикновени мишелова. След съдействие на служители на инспекцията ранените птици са изпратени за лечение и възстановяване в Спасителния център за диви животни „Диви балкани”– Стара Загора.

Тази страница е видяна: 723

 Публикувано от: pamedia на вторник 08 септември 2015 - 17:18:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Четири акта и 24 предписания са направили през септември от РИОСВ - Пазарджик
По предписания на РИОСВ през март са почистени сметища до СУ „Д. Гачев” в Пазарджик и в землищата на Пещера, Лесичово и Церово
Бойка Маринска: Образованието винаги е било приоритет на Реформаторите
Приоритет на Инспекцията по труда са проверките за забавени трудови възнаграждения
Приоритет на трудовите инспектори ще са проверките за забавени трудови възнаграждения
РИОСВ-Пазарджик даде предписания на кметовете да почистят речните легла
Приключиха проверките на РИОСВ-Пазарджик в речните легла
От проверките на РИОСВ за крайпътни сметища ще го отнесат с актове кметовете на Белово и Сестримо
РИОСВ отчете изпълнението на предписанията за чистене на речните корита по общини
През юли и август детските градини в Пазарджик работят по графикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6533 сек., 0.5729 от тях за заявки.