pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Председателят на СБП Боян Ангелов:Искам да благодаря на кмета Тодор Попов, на Община Пазарджик, че толкова години подпомага българската литература и култура
pamedia , вторник 08 септември 2015 - 20:06:55 // коментари: 0


ПазарджикЗа мен идването в Пазарджик винаги е било празник, сподели председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов в изказването си по време на представянето на книгата на Георги К. Спасов "Бръснещ полет".

Той припомни, че е бил един от основателите на Дружеството на писателите в Пазарджик и години наред се е чувствал свързан с това дружество.

Повече от сигурен съм, че Георги Спасов ще получи от всички български читатели признание, но в същото време искам да блъгодаря на него, на кмета Тодор Попов, че години наред вече подпомагат българската литература и българската култура.
Може би няма друг български град, в който има толкова литературни награди, а също така, че общината подпомага български писатели, и най-вече писатели,  родени  в Пазарджик и от Пазарджишкия край, отбеляза Боян Ангелов и съобщи, че в издателство "Български писател" вече е отпечатана книга на Иван Върбанов, а след няколко седмици ще излезе и книгата на Тодор Каракашев.

Искам да благодаря и за това, че пак благодарение на Община Пазарджик Празникът на поезията тази година ще бъде в Пазарджик, каза още Боян Ангелов.

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 833Време за изпълнение: 0.3841 сек., 0.3088 от тях за заявки.