RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
banner19_2.jpg
Бойка Маринска

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
gerb_pa_media_350x75.jpg
Трендафил Величков: Пазарджик има нужда от инвестиции в икономиката, от нови и добре заплатени работни места

abv_trvel_plakat.jpgПазарджик има нужда от инвестиции в икономиката.Трябва да насърчаваме производството и дейности, които имат добавена стойност, за да повишим доходите. Това заяви в ефира на радио „Дарик“ областният управител на Пазарджик и кандидат на ПП АБВ за кмет общината Трендафил Величков. Според него града има множество натрупани с времето проблеми, които чакат своите решения. Сред тях са депото за битови отпадъци,  изграждането на двата околовръстни пътя, както и множеството изоставени след процеса на приватизация промишлени сгради, за чието връщане в рамките на общинската собственост Вличков вече е предприел активни мерки.
„Града ни има нужда от подобряване на инфраструктурата, от изграждане на велоалеи и чистота“ , допълни още Трендафил Величков. По думите му има логика в предложението големите търговски обекти да бъдат извън рамките на населените места, тъй като това ще стимулира допълнително дребния бизнес. Необходим е и нов поглед върху такса битови отпадъци, която трябва да е съобразена повече с броя на живущите, отколкото с отдалечени понятия, като данъчна оценка на имота, посочи още той. 
Призован за коментар кандидатът на АБВ за кмет на Пазарджик анализира  още веднъж и  състоянието на общината. Според него тя е затънала в неплатени заеми и на практика функционира в условията на почти ликвидиран малък и среден бизнес. Факт, задълбочаващ икономическия упадък на града, който губи своята привлекателност и се напуска, особено от младите хора, които не виждат перспективи за реализация. „Трябва да подпомогнем малкия и среден бизнес, да инвестираме в туризъм и да работим по ефективно по проекти с еврофинансиране, да осигурим нови и добре заплатени работни места и ще се справим с това негативно явление“, посочи в заключение Величков.Тази страница е видяна: 769

 Публикувано от: pamedia на събота 03 октомври 2015 - 22:56:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Нови работни места в 49 фирми ще бъдат разкрити в област Пазарджик
15 нови работни места в Общината по програма за заетост
Тодор Джамбов/Реформаторски блок/: Силната икономика ще осигури нови работни места и ръст на заплатите
Искра Михайлова в Пещера: Икономиката ни има нужда от свободно стимулирано предпремачество, а не мачкан с държавни инструменти бизнес
Над 200 са свободните работни места в Пазарджик
Обръщение от кандидата на АБВ за кмет на Пазарджик Трендафил Величков
Трендафил Величков от АБВ се очаква да е новият областен управител на Пазарджик
Трендафил Величков: Време е да поправим грешката в управлението на Пазарджик
Има промени в секциите в Пазарджик - има нови секции, секции с нови граници и на нови места
165 работни места ще открие Община Пазарджик по проектТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5119 сек., 0.4317 от тях за заявки.