pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
В „празнични“ пламъци горяха комини и контейнери
pamedia , вторник 03 януари 2012 - 17:35:51 // коментари: 0


На сигнали за запалили се комини и отпадъци са се отзовали огнеборците в областта през изминалите празнични дни, съобщават от Пресцентъра на ОД МВР Пазарджик.
Шест случая на пожари в резултат на неизправни комини в Пазарджик, Велинград, Пещера, Белово, в селата Пищигово и Ковачево са регистрирани в ОУ ”Пожарна безопасност и защита на населението” в областния център. Най-сериозен е случаят в пазарджишкото село Пищигово. На 30 декември около 22.30ч. се получил сигнал за пожар в лятна кухня, собственост на 30-годишен жител на същото село. Към мястото незабавно се отправил екип с един противопожарен автомобил от РСПБЗН-Пазарджик. След около час и половина огънят бил изгасен, но стихията изпепелила 20 кв.метра покривна конструкция и обзавеждане. Спасена е намиращата се в близост до постройката къща.
Забравена тенджера на газов котлон също стана причина за намесата на пожарникарите. Инцидентът е регистриран вчера следобед в апартамент, намиращ се в областния град.
Контейнери за отпадъци са горели в Пазарджик, Стрелча и Пещера. Основната причина за инциденти от подобен род е изхвърлянето в контейнерите на неизгорели напълно отпадъци от печки на твърдо гориво. Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 948Време за изпълнение: 0.3864 сек., 0.3096 от тях за заявки.