Новина: И новият кмет на Велинград тръгна на "лов" за руски туристи
(Категория: Икономика)
Публикувано от pamedia
понеделник 29 февруари 2016 - 12:08:51


Москва    По покана на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград кметът на курорта д-р Костадин Коев участва в кръгла маса за развитие на българо-руските отношения в областта на туризма, провела се в  българското посолство в Москва.


 Д-р Коев представи пред повече от 200 участници възможностите на Велинград като целогодишна дестинация за руски туристи, а председателят на сдружението Златко Златанов отговаря на задаваните от руски туроператори и профсъюзни деятели въпроси от професионално естество.
В работата на кръглата маса участваха  министъра на туризма Николина Ангелкова, представители на Парламента и правителствени комисии, свързани с туризма, туроператорски фирми, туристически сдружения, кметове и зам.-кметове на туристически общини, а от руска страна - ръководителят на Федералната агенция по туризъм Олег Сафонов, изпълнителния директор на Асоциацията на туроператорите на Русия Майя Ломидзе, депутати, представители на федерални отраслови администрации, организации за икономическо сътрудничество, туристически сдружения и компании, търговско-промишлени палати, синдикалисти, учебни заведения и др.
   Особено показателна за интереса към Велинград и наличието на политическа воля от руска страна бе срещата на кмета на общината д-р Костадин Коев и председателя на СХРВ Златко Златанов с Олег Сафонов. Ръководителят на Федералната агенция по туризъм получи покана да посети СПА столицата на Балканите.

Така на практика новият кмет д-р Костадин Коев продължава по стъпките на Иван Лебанов в усилията да се привличат руски туристи. С тази цел през 2014 година Лебанов стигна чак до Якутия.Лебанов заминава на "лов" за туристи в Сибир


Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.10665 )


Време за изпълнение: 0.0656 сек., 0.0079 от тях за заявки.