Новина: От НФСБ започват консултации в ОбС за наредбата за забрана на бурките
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
вторник 19 април 2016 - 11:26:18


Благо ПетровОще от днес започваме консултации в Общинския съвет в Пазарджик за предложената от нас промяна в Наредбата за обществения ред, касаеща забрана за носене на облекло, покриващо лицето на обществени места. Подкрепа за пълната забрана за бурките са заявили от АБВ и Реформаторския блок, съобщи общинският съветник Благо Петров на пресконференция в Пазарджик.


Той определи предложението на кмета за забрана на бурките в държавните и общински учреждения като имитация на забрана. "Само служителите в институциите ли са граждани на общината, нима тези, които вървят по улиците не са граждани на община Пазарджик и не трябва да се гарантира тяхната ситурност", мотивира предложението си Благо Петров. Според него забрана за облекло, което не дава възможност да се идентифицира носещия го, трябва да има за улици, паркове, площади и търговски обекти. Бурките ще могат да си ги носят в личните си имоти.
Благо Петров заяви, че ще гласува въздържал се на предложението на кмета и запитан дали заради невъзможността да се обединят няма да стане така, че нито едно от предложението да не мине, той потвърди, че се страхува да не стане точно така. "Ние сме отворени за консултации, още днес започваме обсъждания в комисиите", каза още Петров. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.11028 )


Време за изпълнение: 0.0661 сек., 0.0083 от тях за заявки.