Новина: Кметове предлагат да гасят уличните лампи за икономия
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
вторник 24 януари 2012 - 12:34:09


bu12_1.jpgС кметовете на селата от община Пазарджик започна публичното обсъждане на бюджета на общинския бюджет. Заместник-кметът Петър Петров представи програмата за капиталови разходи като „скромна“, а според главния финансист Георги Гайдаров е „постничка“. И двамата разясниха 


на кметовете на кметства, че акцентът тази година в разходната част ще е разплащане на натрупани задължения, но пари за спешни ремонти и за съборите в селата са осигурени. Петър Петров поясни, че за по-сериозни капиталови разходи би могло да се мисли във втората половина от годината, след като се види изпълнението на приходната част.
По предложение на кметовете на Мало Конаре,  Сбор, Росен, Ивайло и Пищигово в годишната програма за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост, бяха добавени 8 парцела, за закупуването на които има заявен инвестиционен интерес. По предложение на общинския съветник Тодор Тодоров в списъка на имотите за отдаване под наем беше добавен един обект.
Кметът на Хаджиево Андон Андонов апелира пред колегите си за снижаване на разходите чрез намаляване на сметката за улично осветление. Годишно общината плаща 1,8 млн. лв. за осветление. Колегите му реагираха остро и изясниха, че и в момента уличните лампи в селата светят през една. Заместник-кметът Петър Петров заяви, че общинското ръководство не споделя идеята да се намалява броят на лампите, а се обсъжда варианта за използване на енергоспестяващи тела.
Общинският съветник Димитър Петков посочи на кметовете един неизползван досега и разработен източник на приходи. На много места в селата неизползваемите пътища между парцелите са разорани. Стопаните дори са ги декларирали като обработваеми и получават субсидии за тях. Пътищата са общинска собственост и за тях би трябвало общината да получава наем. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.1178 )


Време за изпълнение: 0.0671 сек., 0.0087 от тях за заявки.