Новина: Фондация на Сдружението на предприемачите ще подпомага талантливи деца от Пазарджик
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
понеделник 21 ноември 2016 - 14:03:14


Фондация ПазарджикФондация, учредена от Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик, ще подпомага талантливи деца. На пресконференция в БТА председателите на Фондация "Надеждата на Пазарджик" Иван Неделчев и на Сдружението на предприемачите - Евтим Янев, обявиха целите, условията и критериите за кандидатстване пред Фондацията."Идеята за фондацията се роди непосредствено след финализирането на проекта ни за изграждане на паметник в Пазарджик на големия държавник и финансист Атанас Буров", заяви Иван Неделчев. Той съобщи още, че Фондацията е преминала всички процедури по регистрации, включително и в регистъра на правосъдното министерство за сдружения в обществена полза. Нейните цели са да насърчава и подпомага развитието на талантливи деца от Община Пазарджик, както и изявите им, като съдейства за получаването на образование, знания, умения и култура у подрастващото поколение, подпомага обучението, специализацията, квалификацията и преквалификацията на млади хора с изявени способности в областта на науката и културата.
Основните критерии за финансово подпомагане на талантливи деца са кандидатите да са български граждани, жители на община Пазарджик, учащи се /ученици редовна форма на обучение/, не по-възрастни от 25 години, отличени на регионални и национални състезания, класирани за международни конкурси, олимпиади, пленери  и състезания и да имат успех от последния учебен срок/ семестър не по-малък от много добър 5.00. "Държим на успеха, искаме да подпомагаме наистина умни деца", заяви Евтим Янев. Той оповести и финансовите възможности на Фондацията: "Сдружението има възможност да акумулира годишно около 4-5 хиляди лева от дарения от нашите членове и допълнително до 3 хиляди лева от други дарения. Считам, че това не е малко, така че да стимулира деца, които имат нужда и отговарят на съответните критерии".
Може да се кандидатства както индивидуално, така и колективно - финансовата помощ е съответно до 500 и до 2000 лв. Няма ограничения в каква сфера на образованието или спорта ще са постиженията на кандидатите. Важното е да имат нужния успех, да имат постижения на регионално и национално ниво и да са класирани за участие на международно ниво. Управителният съвет на Фондацията, който е от 7 члена, ще се събира на всеки три месеца, за да разгледа заявленията на кандидатите, а при необходимост - и по-често. От кандидатите се изисква да подадат мотивационно заявление, документи, удостоверяващи възрастта им, успеха им в училище, както и  сертификати, грамоти или други отличия за участие в регионални, национални и международни конкурси, олимпиади, пленери и състезания. Документите се подават на имейла на Сдружението на предприемачите - schpr©abv.bg, а повече подробности за кандидатстването може да намерите на сайта на Сдружението - в рубриката за Фондацията. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.12749 )


Време за изпълнение: 0.0681 сек., 0.0082 от тях за заявки.