Новина: Новото ръководство на „Медицински център Септември – 1“ организира дискусия с Клуба на инвалидите
(Категория: За здравето)
Публикувано от pamedia
вторник 28 февруари 2017 - 17:34:20


СептемвриДелова среща с членове на Клуба на инвалидите в община Септември организира новото ръководство на „Медицински център Септември – 1“, съобщиха от здравното заведение. Хората оцениха по достойнство поканата и напълниха клуба, като посрещнаха радушно управителя на Центъра д-р Мая Влайкова и секретаря на общината Нина Вардина. В двучасовия разговор бяха обсъдени сериозни въпроси, свързани със здравното обслужване на жителите на общината с акцент – хората с увреждания, възрастните и тежко болните.


Д-р Влайкова представи новите възможности, които предоставя здравното заведение, в това число нови специалности, нови медицински услуги и пр. Тя изрази желание срещите с групи жители в общината да станат регулярни, поне по веднъж на месец. Идеята е да се търси пряк контакт с хората, за да се очертаят по-видимо слабите места в медицинското обслужване в общината и да се разработи действаща стратегията, по която да Медицинския център, за да осигури добро здравно обслужване.
Серия въпроси и препоръки тръгнаха от залата, като едно от най-сериозните оплаквания беше за затруднения достъп до лекарските кабинети. Според председателя на клуба на инвалидите Гена Гочева необходимо е в спешен порядък да се осигури по-удобен подход към кабинетите, включително и чрез изграждането на асансьор. Секретарят на общината Нина Вардина пое ангажимент от името на общинското ръководство да се погрижи за осигуряването на по-добър достъп. Нещо повече, предстои дарената на общината преди години линейка да се предостави за ползване от Медицинския център, което значително ще подобри обслужването, особено на спешните случаи.
Както се очакваше, в дискусията се обсъди и въпроса за липсата на работещ рентгенов апарат. Според председателката на клуба хората дори могат да се погрижат за известна финансова подкрепа за осъществяването на идеята. „Ще помогнем, макар и с малките си възможности, защото Медицинският център, а и ние, хората, имаме нужда от качествена техника. Много сме доволни от срещата с д-р Влайкова и г-жа Вардина. Ще се радваме на нови разговори и пожелаваме успех на д-р Влайкова,“ сподели Гена Гочева.
В намеренията на ръководството на Медицинския център е да започне поетапно предлагането на медицинско обслужване на хронично болни и инвалиди по домовете, като се включи и лечебна физкултура и рехабилитация, по заявки от хората и със записване. В скоро време Центърът ще приеме нови медицински специалисти и ще осигури процедури по лазерна терапия, луга, гуна терапия и др. неинвазивни методи на профилактика и лечение.
„Медицински център Септември – 1“ е общинска собственост, разположен е в сграда, общинска собственост в центъра на града и е единственото здравно заведение в общината, която е с 14 населени места и над 27 600 жители.
В Клуба на инвалидите в Септември членуват 120 човека, като над 60 % от тях са тежко болни и инвалиди.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.13359 )


Време за изпълнение: 0.0684 сек., 0.0090 от тях за заявки.