Новина: Написаният специално за млада актриса от ромски произход спектакъл „Цигански колела“ ще представят на Мартенски театрален маратон
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
понеделник 06 март 2017 - 20:50:28


ПазарджикНа 9 март от 19:00 ч. ще е първият двуезичен спектакъл на ромска тематика, написан специално за младата актриса от ромски произход Наталия Цекова – „Цигански колела“, съобщиха от Младежки дом Пазарджик.

Проектът има за цел да разкрие ромската култура и свят през погледа на една млада жена, която описва своята история и живот.  По този начин той дава възможност да се видят трудностите при интегрирането на младите представители на етноса в съвременна и модерна Европа, но с поглед „отвътре“.Наталия е завършила актьорско майсторство в Театралната академия  през 2014 година, а в момента продължава образованието си  в магистърската програма „Публична реч“. С представлението „Цигански колела“ актрисата прави сега своя дебют на сцена, заедно с акордеониста Кирил Петров - той също е от ромски произход, завършил е НМУ „Л. Пипков“, а сега е студент последна година в Музикалната академия.

Автори са Здрава Каменова и Калин Ангелов, режисьор е Калин Ангелов, сценография и костюми - Ирина Василева.
С участието на Наталия Цекова и Кирил Петров.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.13419 )


Време за изпълнение: 0.0478 сек., 0.0044 от тях за заявки.