Новина: Силен старт на пазарджиклии на държавното първенство по корабомоделен спорт в Харманли
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
понеделник 01 май 2017 - 21:38:36


Харманли

По традция в дните преди  1май, когато е и Празникът на гр. Харманли,  на спортната база „Кюмурлука“ се открива новият спортно-състезателен сезон за българските корабомоделисти и за поредна година спортистите на Модел яхт клуб-Пазарджик имат своя успешен старт там Държавното първенство по корабомоделен спорт за радиоуправляеми модели- класовете М /водната „Формула-1“/ и NS /копия на умалени кораби/,  беше открито от кмета на Харманли Мария Киркова.


Още в началните стартове в най-атрактивният клас Еxpert, висша класа показаха пазарджиклийте змс Димитър Димитров с постижение от 44 обиколки и мс Димитър Марков- 42 обиколки, следвани от Иван Иванов от Средец- 39. В клас Mini в оспорвана борба се хвърлиха баща и син змс Петко Петков и змс Димитър Димитров, бащата грабна златото с 35 обиколки, а Митко изостана само на 3 секунди, трети с 34 об. стана софиянецът Денис Димитров.
Удоволствие беше да се наблюдава битката  в клас Start, където нашите направиха страхотно шоу и си разпределиха медалите, отново злато за Петко -28 обиколки, сребро за Митко-26 и бронз за Владислав Кацарски- 25, разказа треньорът Димитър Ганчев. Миналогодишният фаворит мс Димитър Марков, получи повреда след сблъсък и остана извън класирането. Оспорван стана и финалът в клас FSR-E. Петков отново победи със 118 обиколки , втори стана софиянецът мс Симеон Тодоров- изостанал на 4 секунди, а с бронза се задоволи нашият Стефан Марков- 117 обиколки. В  клас Mini MONO, с лекота Петков си осигури и четвърти златен медал с 35 обиколки, следван от Добричаните- Добрин Киров -31 и Живко Златев-25 обиколки. В клас MONO-1 златото грабна Стефан Марков с 37 обиколки, втори е Добрин Киров- 36, а трети Георги Г. Георгиев от Харманли- 31. В тимовите надбягвания, отново над всички бяха пазарджишките спортисти, в Team Expert- Димитър Марков и Димитър Димитров със 125 обиколки грабнаха шампионската титла, следвани от габровчаните мс Станислав Христов и мс Антон Антонов- 121, а на бронза се зарадва и Георги К. Георгиев в тандем с Вангелов и Димитров от Харманли с 93 обиколки. В клас Team Mini, в сборен отбор от Тодоров-София и Захариев-Варна, змс Петко Петков завоюва и петия си златен медал с общо 101 обиколки, следвани от тима на Харманли- 100, а нашите двама Митковци останаха трети с 95 обиколки. В класовете NS, които до скоро също бяха пазарджишки патент, доминираха представителите на Каварна, Харманли и Средец и си разпределиха медалите в основните класове. Почти символичното участие на Модел яхт клуба в тази категория – само с двама състезатели - им донесе сребро за мс Кристиан Горанов в клас F4-B с 172,33 точки, а Никола Николов остана четвърти в клас F2-A с 176,67 т. За първи път пазарджишките корабомоделисти стартираха без юноши в тези две категории модели. Смяната на поколенията си оказа своето въздействие и за сега ще се изчака година-две, за да се подготви най младото поколение юноши. Въпреки всичко, това е старта, а в предстоящите кръгове и в останалите категории, се очакват нови успехи и емоции. В днити на Празника на Пазарджик , отново сме домакини на Държавното и Мемориал „Неделчо Шишков“ за настолни модели- класовете „С“, а през юни посрещаме и авиомоделистите за кръга от Световната купа за кордови модели, първи кръг за корабни скоростни модели- класове А/В и трети кръг за радиоуправляеми яхти- класове F-5. В края на юли Пазарджик е домакин и на 20-то Световно първенство по корабомоделен спорт за скоростни модели. Предстоят и още състезания по корабо- и автомоделните спортове в Казанлък, Габрово, Враца и на яз. „Батак“. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.13878 )


Време за изпълнение: 0.0460 сек., 0.0061 от тях за заявки.