Новина: След тежка битка с най-коварната болест почина председателят на Надзорния съвет на "Асарел- Медет" проф. д-р Лъчезар Цоцорков
(Категория: Икономика)
Публикувано от pamedia
вторник 16 май 2017 - 14:53:49


Лъчезар ЦоцорковСлед дълга и трудна битка с най-коварната болест почина Лъчезар Цоцорков - професор, доктор, инженер - председател на надзорния съвет на „Асарел-Медет”, почетен председател на Минно-геоложката камара.
Много са наградите и признанията за деаността му. Една от последните е голямата награда на КРИБ за цялостен принос в развитието на българската икономика.

Направеното от Лъчезар Цоцорков за Панагюрище и региона ще остане след него и със сигурност ще говори на следващите поколения повече от хиляди думи, пишат в PIA-NEWS за най-видния си  през последните десетилетия съгражданин. Достатъчно е да се припомни, че по негова иидея и с неговото участие Панагюрското златно съкровище намери своя постоянен дом в града, в който бе открито. С неговата пряка намеса бе построена най-голямата и модерна болница през последните години - "Уни Хоспитал". За традициите и дарителството на Цоцорков не могат да стигнат стотици страници. За Панагюрище той е голям, най-големият благодетел. Поклон пред паметта му! 

Лъчезар Цоцорков  е роден  в Панагюрище през 1945 г. Завършил е средното си образование в гимназия в града, а висше – в Техническия университет /Висшия машинно-електротехнически институт/ в София със специалност „Подемно-транспортни, строителни и минни машини”. Има специализации по мениджмънт и маркетинг в България, Австрия и Япония.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.13977 )


Време за изпълнение: 0.0683 сек., 0.0087 от тях за заявки.