Новина: Инвестицията на "Костал" в новия завод е за 32 млн. евро
(Категория: Икономика)
Публикувано от pamedia
вторник 01 август 2017 - 12:14:43


ПазарджикНашата инвестиция възлиза на 32 млн. евро, създадохме 1300 работни места, като плановете ни са в близко бъдеще да създадем 1700 работни места, това каза при откриването на третия си завод в България изпълнителният директор на едноименния холдинг Андреас Костал. Той сподели, че с огромна гордост  открива инвестицията, която е струвала сериозни усилия и  подчерта подкрепата на местната власт, която са получили.
Андреас Костал благодари лично на министр-председателя Бойко Борисов за абсолютната подкрепа на изпълнителната власт, както и на външния министър Екатерина Захариева. Той отбеляза работата на генералния мениджър на „Костал България Аутомотив“ Йохан Грабовски, както и на всички, допринесли за изграждането на една  от най-впечатляващите фабрики на холдинга  върху буквално разрушени сгради.

Лентата на "Костал" в Пазарджик  прерязаха кметът Тодор Попов, външният министър Екатерина Захариева, премиерът Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев и  Андреас Костал.

„Костал България Аутомотив“ е дъщерно дружество на германската холдингова компания "Костал", която със своята над 100 годишна история се е наложила като лидер в разработването и производството на електрически, електромеханични и механични продукти за автомобилната индустрия.

Новият завод в Пазарджик е трета производствена база на „Костал“ в България и част от стратегията за разширяване на производствените мощности за нуждите на европейския пазар.

Пазарджик
ПазарджикНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.14492 )


Време за изпълнение: 0.0669 сек., 0.0079 от тях за заявки.